SPOR

SPOR Haberleri

TFF 1. LİG GOL KRALLIĞI

TFF 1. LİG GOL KRALLIĞI

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig 2019-2020 sezonu gol krallığı sıralamasında 2 oyuncusu bulunan tek takım Akhisarspor. TFF 1. Lig´de mücadele eden yeşil siyahlı ekipte Burhan eşer ve Erhan Çelenk 8´er gol atarak ilk onun içerisinde yer aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig 2019-2020 sezonu gol krallığı sıralamasında 2 oyuncusu bulunan tek takım Akhisarspor. TFF 1. Lig´de mücadele eden yeşil siyahlı ekipte Burhan eşer ve Erhan Çelenk 8´er gol atarak ilk onun içerisinde yer aldı. Akhisarspor forveti Sokol Cikallashi´de 8 gol atmasına rağmen alfabetik sıralama engeline takılıp ilk onun içerisinde yer alamadı. Çin´in Vuhan kentinde ortaya çıkan, kısa sürede dünyaya yayılım gösteren ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından(DSÖ) pandemi ilan edilen Koronavirüs(Covıd-19) sebebiyle Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu´nun açıklamasıyla yürürlüğe giren ikinci bir karara kadar tüm spor müsabakalarının ertelenmesi kararı ile mücadelelere ara verilmişti. Ertelenme kararı alınıncaya kadar ki süre zarfında TFF 1. Lig´de en çok gol atan futbolcular sıralamasında Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinde yapılan sıralamaya göre gol krallığına en büyük aday 17 gol ile Altay formasını giyen Maco Fılıpe Lopes Paıxao oldu.

İLK RAKİP ALTAY

Mücadelelerin devam kararı alındığında Akhisarspor´un ilk rakibi Altay olacak. Gol krallığı sıralamasında en çok gol atan oyuncuya sahip Altay, TFF 1. Lig 29. hafta karşılaşmasında Akhisarspor´u evinde konuk edecek. Ligde gol kısırlığı çektiği düşünülen ve mücadeleler devam ederken Teknik Adam değişikliğine gidip Deneyimli Teknik Adam Yılmaz Vural ile yollarını birleştiren Akhisarspor´un bu duruma rağmen gol krallığı sıralamasında 2 futbolcusu bulunuyor. Son zamanlarda iyi yükseliş sergileyen Onur Ayık henüz dört gol atıp gol krallığı yarışında kendinden söz ettiremedi.

GOL KRALLIĞI SIRALAMASINDA ZİRVEDEN SES ÇIKMADI

TFF 1. Lig´de zirvede bulunup şampiyonluğa oynayan Hatayspor´dan gol krallığında ilk oun arasına sadece Mirkan Aydın girebildi. Aydın da alfabetik sıralamaya takılan isimlerden birisi oldu ve 8 gol atmasına rağmen sıralamada onuncu sırada yer aldı. Lig ikincisi Erzurum BŞB ve Lig üçüncüsü Bursaspor´un henüz gol krallığında ilk onda oyuncusu bulunmazken dördüncü sırada bulunan Adana Demirspor´dan 9 gol ile Mehmet Akyüz gol krallığı sıralamasında üçüncülükte yer aldı.

GOL PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ

Akhisarspor´un gol paylaşımı dikkat çekti. Sokol Cihallesi, Burhan Eşer ve Erhan Çelenk´in son dönemdeki yükselen form grafiği lige verilen aradan sonra devam ettiğinde bu üçlünün atacağı gollerle Akhisarspor´un Süper Lig yolunda önemli katkıları olacağı tahmin edilmektedir.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


AKHİSARSPOR, PROFESYONEL LİGLERE VEDA ETTİ

OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP