?TOPLU TAŞIMA ARAÇLARIMIZ ZARARDADIR!?

?TOPLU TAŞIMA ARAÇLARIMIZ ZARARDADIR!?

Akhisar´da şehir içi otobüslerinde aylık 102.979 kişi 65 yaş üstü yolcu otobüslere binerek ücretsiz seyahat ediyor.

Akhisar´da  şehir içi otobüslerinde aylık  102.979 kişi 65 yaş üstü yolcu otobüslere binerek ücretsiz seyahat ediyor. Bu 65 yaş üstü yolcuların iddiaya göre araçlara fazla binerek seyahat ettiğinde öğrenci ve memurların zamanında okullara ve mesailere yetişemediğini ve bunlara sınır getirilmesi için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

S.S. Akhisar Şehir içi Özel Halk Otobüsleri Karayolu  Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Fethi Tunç,  ?Gazilerimizi, engellilerimizi  ücretsiz taşıyoruz, onlar bizim baş tacımız ancak 65 yaş üstü ücretsiz diye yaşlılarımız hakkından fazla seyahat edince özellikle sabahları memurlar dairelerine öğrenciler okullarına zamanında yetişemiyor.   Örneğin aynı kişi bazen 5 bazen 10 defa araca biniyor.  

Toplu Taşıma olarak tüm Akhisar halkımızdan bir ricamız var ;

Hükümetimizin ve Manisa Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz  Ergün´ün 65 yaş üstü yolcularımıza verdiği ücretsiz seyahat etme hakkını gereksiz kullanan yolcularımız var. 65 yaş üstü yolcularımız gereksiz yere toplu taşıma araçlarımızı kullanmasalar hizmetimizi daha iyi verebileceğiz.

Mesai saatlerinde öğrencilerimiz, memurlarımız ve esnafımız ayakta seyahat etmek zorunda kalıyor.

Çünkü tüm koltuklarımızda 65 yaş üstü vatandaşlarımız oturmaktadır.

Toplu taşıma araçlarımızı gezme aracı yapmışlar,65 yaş üstü vatandaşlarımız evin ayakçısı olmuş.

Yol parası bedava diye evin tüm işini, alışverişini 65 yaş üstü vatandaşlarımız yapıyor.

65 yaş üstü yolcuları Devlet Demiryolları bile %50 ücret tarifesi ile taşımaktadır. Halk otobüsleri niye tamamen ücretsiz taşısın? Halk devletten daha zengin değildir. Bizim kayıtlarımıza göre 01.09.2019 ve 30.09.2019 tarihleri arasında araçlarımıza binen  65 yaş üstü yolcu sayısı  102.979 kişi, bu rakam  2,75 ile çarpıldığında bizlere maliyeti    283.192,25 TL´dir, bu da bizlere çok büyük yük getirmektedir. 65 Yaş Üstüne de %50  ücret tarifesi getirilirse bizlerin hizmet kalitesi daha da artacaktır. 65 yaş üstü yolcularımızdan isteğimiz ; mesai saatleri içerisinde çok gerekli olmadıkça toplu taşıma araçlarımızı kullanmazlarsa daha iyi hizmet verebiliriz.?dedi.

 


Haber Kaynak : erhan çelik


AKHİSAR’DA 23 NİSAN COŞKUSU

AKHİSAR’DA 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK

AKHİSAR’DA 23 NİSAN KUTLAMALARI BAŞLADI

ASAYİŞ VE GÜVENLİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ