GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

TRAFİK KONUŞULDU

TRAFİK KONUŞULDU

Engin Akyüz ile konuşuYORUM "Trafik ve İlk Yardım Haftası" dolayısı ile Direksiyon Öğreticisi Burcu Köroğlu, Trafik ve Çevre Bilgisi Öğreticisi Ali Tekin ve İlk Yardım Bilgisi Öğreticisi Pınar Şen ile Trafik ve İlk Yardımı konuştu.

Engin Akyüz ile konuşuYORUM "Trafik ve İlk Yardım Haftası" dolayısı ile Direksiyon Öğreticisi Burcu Köroğlu, Trafik ve Çevre Bilgisi Öğreticisi Ali Tekin ve İlk Yardım Bilgisi Öğreticisi Pınar Şen ile Trafik ve İlk Yardımı konuştu.

Trafik ve İlkyardımın tanımı ile başlayan program, izleyicilere faydalı bilgiler verdi.

Direksiyon eğitimini nasıl verdiğini anlatan Uzman Öğreticisi Burcu Köroğlu; bayan sürücülerin erkeklere nazaran daha dikkatli olduğunu savunarak, direksiyon usta öğreticinin nasıl olunduğunu ve bir aday sürücünün yaklaşık 16 saatte usta bir sürücü olabileceğini söyledi.

Belli başlı trafik kurallarından bahseden Ali Tekin ise; sürücülerin en çok yaptıkları hataların neler olduğunu söyleyerek; bazı önemli trafik kurallarından bahsetti ve bu kuralları detaylı olarak anlattı.

İlk Yardım Bilgisi Öğreticisi olan Pınar Şen ise, bilinçli yapılan ilk yardım ile hayatların kurtarılabileceğini, kaza anında kaza yerinde olan kişilerin neler yapması gerektiğini tüm detayları ile anlattı ve trafikte yol kat ederken arkadan gelen ambulansa "fermuar" örneğini vererek yol verilmesi gerektiği bilgisini izleyicilerle paylaştı.

Emniyet kemeri takmanın olmazsa olmaz olduğunu söyleyen üç uzman konuk, taşıt kullanırken cep telefonu ile konuşmanın çok yanlış olduğunu anlattılar. Vitesi boşa alarak gitmenin halk arasında doğru sanıldığını ancak bunun son derece yanlış olduğunu hatırlatan usta öğreticiler; Akhisar trafiğinin sıkışıklığı konusunda da fikirlerini dile getirdiler ve yetkililerin acil otopark sorununa çözüm bulmalarını istediler.

Trafik Polisleri ile de ayrı bir paragraf açılan Engin Akyüz ile konuşuYORUMda, denetimlerin sıklaştırılması gerektiğinden, vatandaşın polislerimize karşı, polislerimizin de vatandaşlarımıza karşı daha saygılı olması gerektiğinden de bahsedildi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


ALKOLLÜ İÇKİ SATILAN MEKANLARDA DENETİM YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

BAŞKAN ZEYREK, İLK ENCÜMEN TOPLANTISINA KATILDI

POLİS MEMURLARINA SORUŞTURMA AÇILDI, MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNEYSE ADLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

HALİL MANDACI İLKOKULU MENDİL KAPMACADA İLÇE BİRİNCİSİ

MUHTARLAR MAZBATALARINI ALDI

ZEYTİN ÜRETİCİLERİ İLAÇLAMAYA KARŞI UYARILDI