ÜLKÜ ORTAOKULU,2.TROY-MUN ?19 KONFERANSINDA

ÜLKÜ ORTAOKULU,2.TROY-MUN ?19 KONFERANSINDA

Ülkü Ortaokulu öğrencileri fark yaratmaya devam ediyor.

Ülkü Ortaokulu öğrencileri fark yaratmaya devam ediyor. Çanakkale´deki Birleşmiş Milletler Konferansı Troy-Mun 19´a ikinci kez katıldılar. Özel Çanakkale Koleji´nin Parion  Otelde düzenlediği konferansa Manisa´dan Ülkü Ortaokulu davet edildi. Müdür Yardımcısı Ercan PEHLEVAN ile İngilizce Öğretmeni Aydın GÜÇLÜ TÜREDİ öğrencileri 6/A sınıfından Ekin ERGÜL, 8/E sınıfından Buse TALAY ve Yağız ZEKİROĞLU etkinliğe katılım sağladılar.

       M.U.N(Model United Nation) etkinliği ile Birleşmiş Milletler modelini canlandırma imkanına sahip oldular.Dünya meselelerinin masaya yatırıldığı konferansta öğrenciler bu konulardaki fikirlerini İngilizce olarak dile getirdiler.Çanakkale Parion Hotel´de 11-13 Kasım 2019 tarihleri arasında Türkiye´nin dört bir yanından ve Avrupa ülkelerinden 400 katılımcı ile konferans gerçekleştirildi. 

       İngilizce Öğretmeni Aydın GÜÇLÜ TÜREDİ Troy-Mun 19 konferansı ile ilgili; ?Okulumuz öğrencileri konferans öncesi hazırlık aşamasında çatışmadan etkilenen çocukların güçlendirilmesi, iklim değişikliği ile ilgili alınabilecek acil eylemler, dünyaya sağlığı ulaştırmanın yolları İsveç delegesi olarak çalışmalarını gerçekleştirdiler. Konferans anında bu konularda uzun süren tartışmaların sonucunda kabul gören önerileri yasa teklifi olarak hazırladılar. Böylelikle farklı milletlerin sorunları hakkında fikir sahibi olup olaylara evrensel pencereden bakabilmeleri, dünya meseleleri üzerine duyarlı, düşünen, çözümler üreten birey olma bilincine sahip olmaları adına etkili bir çalışma oldu. Aynı zamanda öğrencilerimizin akademik bir platformda İngilizceyi rahat anlama ve konuşma becerilerine katkı sağlamıştır. Yoğun geçen konferansın ardından Çanakkale kültür turu ile öğrencilerimiz şehrin tarihini ve kültürünü tanıma fırsatı buldular.? dedi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


AKHİSAR’A YENİ MESLEK LİSESİ KAZANDIRILIYOR

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI OKULLARA ZİYARET

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDEM YIRCALI ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HUKUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AKHİSAR ZİYARETİ

YAPIMI VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OKULLAR YERİNDE İNCELENDİ

“ATATÜRK ÇOCUKLARI UZAYDA”

06 ŞUBAT DEPREMİ SENEİDEVRİYESİNDE OKULLARDA ANILDI