ÜRETİCİLERDEN ?ZEYTİN BUDAMA KURSU´NA YOĞUN İLGİ

ÜRETİCİLERDEN ?ZEYTİN BUDAMA KURSU´NA YOĞUN İLGİ

Akhisar Halk Eğitim Merkezi ve Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında ?Zeytin Ağaçlarında Budama Kursu? düzenlendi.

Akhisar Halk Eğitim Merkezi ve Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında ?Zeytin Ağaçlarında Budama Kursu? düzenlendi. Yoğun ilginin olduğu Eğitimler Halk Eğitim Merkezi eğitim salonunda yapıldı. İlçe Tarım Müdürlüğünün konusunda uzman teknik personellerince verilen eğitimler 12 gün (48 saat) süreli olarak gerçekleştirildi. 

                Eğitimlerde; İşçi sağlığı ve güvenliği, Zeytin Yetiştiriciliği, Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele yöntemleri, Zeytinde Sulama teknikleri, Zeytinde gübreler ve gübreleme, zeytinde uygun çeşit seçimi ve budama teknikleri konularında bilgiler verildi. Eğitimler teorik ve pratik olmak üzere 2 aşamalı yapıldı. İlk olarak kursiyerlere teorik bilgiler verilirken, kursun diğer etabında zeytin bahçesinde uygulamalı olarak budama teknikleri anlatıldı. Eğitim sonunda yapılan değerlendirmede başarılı olan ve devamlılık gösteren 57 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

                Akhisar Halk Eğitim Merkezi ve Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ortaklığı ile Tarımsal konularda kursların devam edeceği bildirildi. Eğitim talebinde bulunacak olan vatandaşlarımızın Akhisar Halk Eğitim Merkezine kimlikleri ile müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”