GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

VATANDAŞ DERTLİ

VATANDAŞ DERTLİ

İKİNCİ SIRA PARK TAK ETTİRDİ, YENİ OTOPARK TALEBİNDELER

Akhisarlı vatandaşlar şehir merkezinde otopark olmasına rağmen ilçemizin en işlek cadde ve sokaklarında ikinci sıraya park yapılmasından şikâyetçi.

Vatandaşların en çok kullanım gösterdiği Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi, 1. Nakliye Caddesi, İkinci Nakliye Caddesi, Şehit Polis Cemal Ilgaz Caddesi gibi bölgelerde yetkililerin bir an önce önlem alması ve yapılan hatalı ikinci sıra parkların önüne geçilmesi isteğinde. Özellikle bankaların, PTT binasının, alış veriş dükkânlarının bulunduğu Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi üzerindeki hatalı parklar vatandaşı bıktırmış durumda. “Yürüyerek karşıdan karşıya geçmek için çaba sarf eder duruma geldik.” diyen vatandaş ayrıca yaya geçitlerinin ve engelli rampalarının sürekli kapatıldığına da dikkat çekiyor. Konu üzerine fikrini beyan eden Akhisar’da ikamet eden ve işi gereği sürekli Akhisar çarşısında bulunduğunu dile getiren bir kişi “Neredeyse her sabah Vergi Dairesi önündeki engelli rampasının ve yaya geçidinin bir araç parkı sonucu kapalı olduğunu galiba sadece ben görüyorum. Birini, ikisini uyarsam da yarın başka birini görüyorum o mevkide. Tahir Ün Caddesi’nin zaten hali içler acısı. Ne aracımızla rahat ilerleyebiliyoruz ne de yayayken karşıdan karşıya rahat rahat geçebiliyoruz. Birkaç kez polisi arayıp ikinci parkları şikâyet etmişliğim dahi var ama aradan birkaç saat geçtikten sonra ya da birkaç gün sonrasında durum yine eski halini alıyor.

KALDIRIMLAR HEP İŞGAL ALTINDA

Ara sokaklara zaten girmeye görün. Bütün kaldırımlara araçların park ettiğini göreceksiniz. Taşıt kullanıcıları ‘Bu insanlar neden hep yolun ortasından yürüyor?’ diye boşa soruyorlar aslında. El mahkûm yolun ortasından ilerliyoruz. Hem yayalar için zor hem sürücüler için. Yeri geliyor bizde park ediyoruz ama 5 dakika kuralına uyuyoruz, dörtlülerimizi açık durumda bırakıyoruz ve işimizi hemen halledip dönüyoruz. Engelli rampalarına ve yaya geçitlerine park etmemek için özellikle dikkat gösteriyoruz. Dikkat ederseniz bu kurala uyan sayılı vatandaş var.” dedi. Anlaşıldığı üzere hatasının farkında dahi olsa vatandaş zorunluluk sebebiyle bunu uyguladığını ifade ediyor ve acilen ilçemize yeni bir otopark kazandırılması isteğinde.

MİLLİ EGEMENLİK MEYDANI’NA GİRMEK İÇİN USTA ŞOFÖR OLMAK GEREK

Akhisar’ın en işlek yerlerinden birisi de Milli egemenlik meydanındaki kavşak. Akhisar’ın farklı işlek caddelerine gidip aldığımız röportajlardan birisinde de vatandaş Milli Egemenlik Meyanı bölgesine dikkat çekti. Konu üzerine düşüncelerini aldığımız ehliyetini yeni alan bir vatandaş “Benim gibi ehliyetini yeni alan arkadaşlarımı özellikle uyarıyorum. Oraya girerken olması gerekenden daha fazla dikkatli olun. Neden diyecek olursanız, Milli Egemenlik Meydanı’na girmek için usta şoför olmak gerek.  Akhisar sanayisine giden yola da oradan gidiş var, şehir merkezine de, kapalı spor salonuna da vesayre de, buna rağmen hala hatta şimdi gidip bakalım ikinci sıra park mevcuttur. Hem trafik bu kadar yoğunken hem şehir dolmuşları ve şehirlerarası otobüsler dahi arada bu yolu kullanırken vatandaş gelip ikinci sıra park yapıyor. Problemi sadece buradan ibaret saymamakta gerekir. Sadece belediyenin bu yönü park ve trafik sıkıntısı yaşamıyor, birde parka giden yol tarafı da var.

BEN YAYA OLMAMA RAĞMEN ORADA HİÇ KALDIRIM KULLANAMADIM

Ben Akhisarlı bir vatandaş olarak bunu rahatlıkla dile getirebilirim ki; yaya olmama rağmen orada henüz hiç kaldırım kullanamadım. Kaldırımlar hem dar, yüksek hem de iş yerlerinin ürünleriyle dolu. Yolun bir kısmı da park halindeki araçlar sebebiyle kullanılamıyor. Kalan kısmı hem yaya olarak hem sürücüler olarak paylaşmak zorunda kalıyoruz. Açıkça dile getirmek gerekirse ben ne belediye tarafından parka giderken ne de parktan belediyeye doğru ilerlerken henüz kaldırımdan yürüme fırsatı elde edemedim. Araç sürücülerini de anlıyorum, Akhisar sokakları hem dar hem de araç sayısı fazla olduğundan park alanları yetersiz kalıyor.” dedi.

BİRBİRİMİZİN HAKLARINA SAYGI DUYALIM

Konuştuğumuz vatandaşlar genelde ortak konulara neredeyse aynı cümlelerle değindi. Birbirimizin hakkına saygı duymaya, engelli rampası, yaya geçidi üzerine park etmemeye, ikinci sıra parkların azaltılmasına, denetimlerin sıklaştırılmasına ve şehre yeni otopark kazandırılmasına yönelik yorumlar yapıldı.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


AKHİSAR’DA 23 NİSAN COŞKUSU

AKHİSAR’DA 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK

AKHİSAR’DA 23 NİSAN KUTLAMALARI BAŞLADI

ASAYİŞ VE GÜVENLİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ