VURAL 19 MART´TAN BU YANA TÜM SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ

VURAL 19 MART´TAN BU YANA TÜM SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ

Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Tesislerde yaptığı basın açıklaması ile 19 Mart´tan bu yana liglerin durdurulması ve devam kararı alınmasına yönelik süreci değerlendirdi.

Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Tesislerde yaptığı basın açıklaması ile 19 Mart´tan bu yana liglerin durdurulması ve devam kararı alınmasına yönelik süreci değerlendirdi. Vural konuşmasına 19 Mart´ta Altay karşılaşması hazırlıklarına devam ederken Lig´e ara verildiğini 1 Nisan ve 2 Nisan tarihli toplantılar sonucu 1 Mayıs´ta tekrar görüşülmek üzere karar alındığını, bu sebeple 24´ü ve 28´indeki antrenman programını 3 Mayıs´a kadar ertelemek zorunda kaldıklarını dile getirerek başladı. Bireysel antrenmanların evde nasıl yapıldığına yönelik ayrıntılara yer verdiği açıklamada, sokağa çıkma yasağı sürecinde çoğu futbolcunun bu dönemi hareketsiz geçirdiğini de dile getirdi.

RESMİYEN 12 HAZİRAN´DA BAŞLIYOR

5 Mayıs günü yapılan toplantı sonucunda çıkan karar ile 12 Haziran´da karşılaşmaların resmen devam edeceği söylendi diyen Vural ?Federasyon ile Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda biraz tedirginlik yaşadık çünkü sorumluluk anlamında farklı farklı hususlara değindiler. Bu açıklamalardan sonra aralarında anlaşmazlık olduğunu düşündük. Alacakları kararların çok sorumluluk istediğinin onlarda, bizde farkındayız.? dedi.

TEDİRGİNLİK HÂKİM

Konuşmasına takımda tedirginliğin hâkim olduğunu belirten Deneyimli Teknik Adam yaptığı basın açıklamasında oyuncularındaki tedirginliğin sebebini belirtti. Bu hususta konuşan Vural ?Kurallar aynı sıkılıkta devam ediyor. 12 Haziran´daki ligin tamamlanıp tamamlanmayacak konusunda tedirginlik hala devam etmekte.  Ayrıca psikolojik olarak oyuncuların da sıkıntıları var, hemen toparlanamayıp şampiyonluk yarışından düşme endişesindeler. Akhisarspor futbolcuları arasında ?Ben oynamayacağım.´ cümlesinin dahi geçmiyor ama kısa sürede yeniden özgüvenimizi yerine getirmeye çalışmalı ve bu tedirginlikten kurtulmalıyız çünkü kondisyonlarında ve fiziksel güçlerinde eksilme yok.? dedi.

KONDİSYONLARI BEKLENİLENİN ÜZERİNDE

Deneyimli Teknik Adam Vural ?Bu süre aralığının oyuncuların kondisyonu noktasında düşme yaşatacağını düşünürken beklenilenin çok üzerinde fiziki dayanıklılıkla karşımıza çıktılar. Anlaşılan gerçekten evde bu süreci antrenman yaparak değerlendirmişler, ayrıca onlara teşekkür etmek istiyorum. Bir diğer husus ise yabancı oyuncularımızın bizleri kırmayıp memleketlerine dönmeyerek ülke sınırları içerisinde kalmalarıydı, bu hususta da kardeşlerime teşekkürlerimi iletiyorum, işi ciddiyete aldıklarını gösterdiler. Şu an bu kaygıyı yani futbolcuların kondisyon ve fiziki dayanıklık kaygısını çekecek en son takımlardan biri olacağız diye düşünüyoruz.? dedi.

28´İNDE ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Akhisarspor Teknik Direktörü gelişmeler ışığında öngörü yaparak oyuncuların 27´sinde Akhisar´da olmalarını istediklerini dile getirdi ve 28´inde takımla tekrar çalışmalara başladıklarını ve yaklaşık 12 gündür antrenmanların devam ettiğinin altını çizdi. Manisa Celal Bayar Üniversite´si ile ortak çalışma sonucu kondisyon ve fiziksel güç ölçümü yapıldığını belirten Deneyimli Teknik Adam takımın durumunda gayet memnundu.

HERŞEY AYARLANDI
Futbolcuların tesise geliş şeklinden araçlarını park etme, eşyalarının değişimi hususuna her şey planlandı ve 12 günlük süre içerisinde takımın gelişiminin de hayli yüksek olduğunu belirten Vural takım antrenmanına ne zaman geçileceği hususunda bir açıklamanın yapılmamasından dert yandı. Deneyimli Teknik Adam ?Sonuçta nefes nefese, yan yana yapılacak takım antrenmanın kararını bizlere bırakılmasını uygun bulmuyoruz. Bizler sağlıkçı değiliz sonuçta. Birbirlerine bulaştırma tedirginliği içerisindeyim.? dedi ve ?Eğer bu karar bize bırakılırsa en geç ayın 18´inde bu idmanlara başlayacağız.? ifadelerini kullandı.

TFF 1. LİG´DEN BAHSEDEN YOK

Akhisarspor Teknik Direktörü konuşmasında sürekli olarak Süper Lig´den bahsedildiğini, TFF 1. Lig ve alt Liglerden bahsedilmediğinin belirtti. Ekonomik sıkıntının en çok bu Lig´ler de yaşandığını söyleyen Vural ?Karşılaşmaların oynanması dahi Süper Lig esas alınarak açıklandı. Alt liglerin görmezden gelinmesi gerçekten ilginç. Ekonomik kaygının en çok yaşandığı kulüplerde bu liglerde bulunuyor. Bizlerde bu sosyal görevi tabi ki riskiyle uygulamaya çalışacağız. Son 3, 4 karşılaşmanın seyirciyle oynanabileceği açıklandı. Bu konuda da sahada olmasalar dahi kalplerimizde taraftarımızın desteğini sonuna kadar hissedeceğiz. Bu arada futbol adamları bu hususlarda lütfen sussunlar. Konunun önde gelen isimleri zaten bizlerin sağlığı üzerine çok kapsamlı düşünüp ince eleyip sık dokumuşlardır. Bu yönde onlara inanıp güvenmekten başka düşüncemiz olmamalı. Hakkımızda her şeyin hayırlısı olsun diyoruz. Altay karşılaşmasını da kayıpsız atlatmamız gerekiyor çünkü görüldüğü üzere puanlar birbirine çok yakın ve 60 puanın üzerindeki takımların Play-Off oynayacağı temennisindeyiz. Bir berabere kalıp birde yenilme şansımız var. Altay karşılaşmasını kesinlikle kayıpsız kazanmalıyız.? dedi.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP

AKHİSARSPOR BERABERE KALDI