SPOR

SPOR Haberleri

VURAL BOŞ DURMUYOR

VURAL BOŞ DURMUYOR

TFF 1. Lig takımlarından Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, liglerin Koronavirüs(Covıd-19) salgınıyla ertelenme kararı alınıp uygulanmasında dahi takım için çalışmalarını bırakmadı.

TFF 1. Lig takımlarından Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, liglerin Koronavirüs(Covıd-19) salgınıyla ertelenme kararı alınıp uygulanmasında dahi takım için çalışmalarını bırakmadı. Futbolcularına evden gerekmedikçe çıkmayın, sağlığınıza dikkat edin mesajı veren Vural, bu süre zarfında kondisyonlarında düşme olmaması adına sosyal medya üzerinden kendileriyle iletişime geçip antrenörleriyle sosyal platformdan iletişimi koparmamaları ve verdikleri programa harfi harfine uymaları hususunda çalışma içerisinde. Akhisarspor Yılmaz Atabarut Spor Tesisi´nde zamanının büyük bölümünü salgın sebebiyle verilen arayı değerlendirme üzerine program çalışmaları yaparak geçiren Vural, antrenmanların evde bireysel yapılması kararının nasıl alındığı, bu sürecin nasıl devam edeceği hususunda Gazetemiz Altıeylül´e röportaj verdi. Vural konuyu en başından ele alarak lige verilen ara ve 19 Mart Perşembe günü alınan kararlar ile başlayan konuşmasında ?Ayın 19´u Perşembe günü Altay maçı için kampa girdik. Çünkü 19 Martta bir toplantı yapılacaktı, erkenden İzmir´e gitmenin bir manası yoktu. İyi ki de gitmemişiz. O akşam Spor Bakanımız, Federasyonlar ile toplantı yaptı. Toplantı sonucu alınan kararda tarihte verilmeden ertelenme kararı alındı. Dolayısıyla bizde maça gidemedik. 19 Mart günü bizde oyuncularımıza bizden haber bekleyin diye bildiride bulunduk. Altay karşılaşmasından sonra milli maç vardı ve oyunculara üç gün izin verilecekti zaten. Biz o izni 4 güne çıkarıyoruz, 24 Mart Salı günü görüşme kararı aldık. Fakat gelişmeler öyle bir hale geldi ki Yönetim Kuruluyla tekrar bir toplandı yapıp karar alma durumunda kaldık çünkü Türkiye´de de birçok takım birlikteliği erteleme kararı aldı. Yasaklar gelmeye başladı, seyahat kısıtlaması gibi. Her geçen gün farklı genelgeler yayınlanıyor. Her gün çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybediyor. İş hayli ciddi bir boyuttaydı. Bizde oyuncularımızla kalabalık bir grubuz. Çalışanlarla beraber kulüpte hemen hemen 60 kişi varız. Dolayısıyla aynı yerde yemek yiyoruz, duş alıyoruz, oturuyoruz yani sosyal mesafe kuralını uygulayamazdık. 24´ünde aldığımız ikinci kararla oyuncularımızla konuştuk.

YABANCI OYUNCULAR MEMLEKETLERİNE GİTMEYECEK

Yabancı oyuncularımızın memleketlerine gitmemeleri yönünde karar aldık. Gitmeleri halinde iki haftalık karantina dönemleri oluşacaktı. Sağ olsunlar bizleri kırmadılar. İstanbul dışında olan arkadaşlarımız vardı. Onlardan da rica ettik. Bir yere gitmemeleri evinde kalmaları hususunda. Arkadaşlarımız sağ olsunlar anlayış gösterdiler. Çünkü Antalya, İstanbul, İzmir, Denizli, Gaziantep gibi ülkenin dört bir yanındaydılar. Birkaç burada bulunan oyuncularımız tesislere gelip antrenman yapmaya başladı, burada bulunan yabancı oyuncularımızla yine bir kalabalık oluşturmaya başladılar.

ALINAN İKİNCİ KARAR

Tekrar Yönetim Kuruluyla bir karar alıp bu süre zarfında evde kalmalarına karar verdik. Ben ve ekibimde çalışmalara evden devam edebilmeleri adına bir çalışma içerisine girdik. Bir program yolladık. Çünkü virüsün birisine buluşması demek tüm kulübe bulaşması anlamına gelecekti. Olayın başından bu yana ciddiye aldığımız bir olaydı ve ciddiyetini gün geçtikçe artırmaya başladı. İyi fikir aldığımızı halen düşünüyoruz.

ÇALIŞMA PROGRAMLARI HAZIRLAYIP FUTBOLCULARA GÖNDERDİK

Dolayısıyla bizde kalınca bir çalışma programı hazırlayıp oyuncularımıza ilettik. İlk etabı 24 Mart´ta başlayıp 29 Mart´ta biten programı hazırladık. Her hafta uygulayabilecekleri antrenman dosyalarını kendilerine ilettik. Hem görsel hem de metin olarak. 24 Mart´ta başlamış 29 Mart´a kadar uygulanması için bir program verilmiş. Pazar serbest günleri.  Tekrar 30 Mart´ta başlamış 5 Nisan´a kadar bir program verilmiş. Tekrar Pazar günü serbest gün ilan edilmiş. Sonrasında da bildiğiniz gibi Nisan´ın 2´siydi galiba bir toplantı daha yapıldı. O toplantıda dendi ki bu iş uzuyor. 1 Mayıs´a kadar, hemen hemen bir ay daha. Şöyle ki 1 Mayıs´ta bitecek ve sportif etkinlikler başlayacakta denmedi. Bu sefer oyuncularımızla tekrar görüştük. Evde çalışmaları için gerekli bir aylık programın kendilerine gönderileceğini söyledik. 3 Mayıs´a kadar, 3 Mayıs Pazar günü oluyor. O zamana kadar yeni bir karar alınır ve düzenleme yapılır. Bu arada geçen süre 46 gün falan oluyor. Bu çok ciddi bir zaman dilimi.

YAZIN BİLE BU KADAR TATİL OLMUYOR

Yaz tatilinde dahi inanır mısınız bu kadar tatil olmuyor. Orda da 6 hafta yani 42 gün tatil yapılıyor. Bu 42 gün dahi boş geçirilmiyor. Futbolda antrenman bilgisi der ki; antrenman yapmadığınız her bir gün esneklik biraz daha kaybolur. 5 günden sonra devamlılık kaybolmaya başlar ve 12 gün sonra hemen hemen normal bir insana dönersiniz. Yaklaşık 6 gün sonrada kuvvet kaybetmeye başlarsınız yani bunlar insanların patolik özellikleridir. Futbolcuysanız sahada koşturan insanlarsınız, bu özelliklerinizi kaybedemezsiniz. Ne yapacağız sorusu akla geldiğinde bunları kaybetmemek adına oyuncularımıza belirli periyotlarla hazırladığımız antrenman çalışma programlarını verdik. Hem koşu, hem fitness hem form programı verdik.

ANTRENÖRLER VE FUTBOLCULAR GRUPLARA AYRILDI

Futbolcularımızı ekibimizdeki antrenörler arasında bölüştürdük. Her biri sosyal medyada kendi oyuncularıyla grup kurdular. Gerekli bilgi alış verişini oradan sağlıyorlar. Gruplandırmamızda oyunculara göre yapılıyor. Mesela 4 kalecimiz kaleci eğitmen ile grup kurdular. Yabancı oyuncularımızı dil bilen eğitmenlerimize verdik. Anlaşmaları daha rahat olması bakımından. Oyuncular ile konuştuğumuzda söylemiştik, saat 11-12 arasında antrenmanlara başlanacak. Sakın ola ihmal etmeyin, verdiğimiz programa harfi harfine uyun diye. Mayıs´ta eğer karar alınır da Haziran´da lige devam kararı gelirse oyuncularımız en fazla yüzde 30,40 oranında kondisyon kaybına uğrar. Ayrıca antrenmanlar yeniden başladığında verdiğimiz programa uyan kişilerin durumu dikkat çeker ve forma hakkını onlar elde ederler.? dedi.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


AKHİSARSPOR, PROFESYONEL LİGLERE VEDA ETTİ

OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP