GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

YEMEK KONUŞULDU

YEMEK KONUŞULDU

Engin Akyüz ile konuşuYORUM programı; yemek sanatını, gastronomiyi ele aldığı programda mutfağın sır kapısını araladı.

Engin Akyüz ile konuşuYORUM programı; yemek sanatını, gastronomiyi ele aldığı programda mutfağın sır kapısını araladı.

Programa konuk olan Yiyecek içecek hazırlama öğretmenleri Fatma Yüksel, Hacer Pediş, gıda hazırlama ve pişirmenin sırlarını, inceliklerini ve eğitimini anlatırken, usta aşçı Fatih Erdoğan enteresan sunumlar ile müşteriyi her seferinde şaşırtabilmenin püf noktalarını açıkladı.

Gıda hazırlama, pişirme ve sunumun içten gelen bir yetenek olduğunun altını çizen Fatma Yüksel, okul tanıtımına gelen sekizinci sınıf öğrencilerine, "yemek yemeyi veya hazırlamayı seviyorsanız, mutfakta vakit geçirmekten sıkılmıyorsanız bu bölümü seçin" dediğini belirtti. Yüksel ?yemek sadece karın doyurmak için pişirilmiyor. Yiyecek olan kişinin beğenmesi için hem lezzetli, hem de görüntü olarak göze hoş gelmesi lazım. Gastronomi, insan sağlığına uygun olan ve olmayan gıda ürünlerinin sunum sanatı olarak adlandırılabilir. Burada amaç tabii ki insan sağlığına uygun olmayan ürünlerin çok tüketilmemesi. Ancak şeker hamuru gibi tüketimi sağlık açısından çok önerilmeyen ancak sunumu şova dönüştüren ürünler de kullanılıyor? dedi.

Türkiye´den Gaziantep ve Hatay´ın UNESCO tarafından gastronomi şehri ilan edildiğini de belirten Fatma Yüksel ?çok geniş ve özel bir mutfak kültürüne sahip olan ülkemizdeki bu şehirlerin sayısı daha da artmalı? dedi.

Diyet ile ilgili açıklamalar yapan Hacer Pediş herkesin kendi bildiği gibi diyet yapmasının doğru olmadığını belirtti. Pediş ?On sekiz yaşının üzerinde olan kişilerin vücut kitle indeksinin hesaplanarak değerlendirilmesi lazım. Eğer çıkan sonuç zayıfı veya şişmanı gösteriyorsa diyetisyen destekli bir program uygulanmalı. Şöyle ki; ağırlık ölçülür, boyunun karesine bölünür. Çıkan sonuç 18 in altında ise zayıf, 25 in üzerinde çıkarsa şişman, obezdir. Buna göre değerlendirme yapılmalı? dedi.

Akhisar köftesi ve zeytinyağlı yemekler ile zeytin döneri hakkında ilginç bilgileri paylaşan Fatih Erdoğan, Kur´an-ı Kerim´de geçen zeytin ve incir üzerinden hareketle Akhisar´ın değerleri olan bu yemeklerin ve zeytinin ulusal ve uluslararası alanda gıda ürünü ve Akhisar´a özgü marka değeri olarak tanıtımının yapılması için aşçılara ve müteşebbislere görev düştüğünü belirtti.

Programda Simit ekmeği, lokma, asma pidesi, kapama, zeytin yağı gibi yöresel gıdaların unutulmaması için değerlendirilmesi gerektiği, Akhisarlılar tarafından daha çok farkındalık oluşturulması gerektiği de belirtildi. 

Engin Akyüz ile konuşuYORUMun  iki saate yakın devam eden canlı yayınında izleyicilerden çok sayıda mesaj gelmesi dikkatlerden kaçmadı.


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”