YEREL BASIN AKŞAM YEMEĞİNDE BULUŞTU

YEREL BASIN AKŞAM YEMEĞİNDE BULUŞTU

DUTLULU “ÜNİVERSİTE DERNEĞİ İŞLEVİNİ YİTİRDİ”

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve yardımcıları “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla akşam yemeğinde yerel basın mensuplarını ağırladı.

Program geçtiğimiz aylarda Akhisar Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Akhisar Belediyesi Kayalıoğlu tesislerinde 26 Temmuz Pazartesi günü saat 20.30’da başladı. Akşam yemeği öncesi basına demeç veren Belediye Başkanı Dutlulu yerel basının gününü kutlayarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Dutlulu konuşmasında “Hepiniz hoş geldiniz, ayaklarınıza sağlık. Öncelikle gününüz kutlu olsun. Umarım bundan sonraki yıllar daha iyi olur. Ben bunu 2 sene önce belediyemizin bir işletmesinde virüs henüz yeni çıkmışken orada bir kahvaltı etmiştik ve demiştim ki ‘İnşallah önümüzdeki yıl daha güzel olur, ondan sonraki yıl daha güzel olur. Siz bu işi keyifle içinizden geldiği gibi gazeteciliğin hakkını vererek yapabilirsiniz.’ Bizler takip ediyoruz ve sizler elinizden geldiğince bu mesleği icra etmeye çalışıyorsunuz, sizleri saygıyla karşılıyoruz ve destekliyoruz. Bu iş tabi Türkiye’de gazetecilik ve basın istenildiği anlamda güçlü değil. Bir kısım medya tamamen iktidar tarafından destekleniyor diğer kısım yurt dışından kaynak alıyor.  Tam bağımsız, özgür, tamamen kendi istediği gibi hareket eden bir medya yok. İnşallah bu önümüzdeki yıllarda olur. Sizlerde bu mesleği istediğinizce, gönlünüzden geçtiği gibi yaparsınız. Bizde tarafsız ve özgür medyanın bizlere verdiği faydalardan faydalanırız. Biz Akhisar Belediyesi olarak, ben başkan ve yardımcılarım ile belirli bir ilişkilerimiz var. Sizlere her zaman yaptığınız haberlerden dolayı sitem etmemeye çalışıyoruz. Bu, bu şekilde de devam edecek. Mutlaka hatalarımız oluyordur, af ediniz. Bu bağlamda ben ve başkan yardımcılarımın özgür basının oluşması adına elimizden gelen desteği göstereceğimize emin olabilirsiniz.” dedi.

“ÜNİVETSİTE DERNEĞİ İŞLEVİNİ YİTİRDİ”

Akabinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dutlulu, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Teşkilatını hedef alan atıflarda bulundu. Sabah kahvaltısında basın mensupları ile buluşan ve ilçemize üniversite kazandırılması üzerine konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti Akhisar İlçe Teşkilat Başkanı Fatih Füzün’e yanıt olarak Üniversite Derneği’nin işlevini yitirdiğini belirtti. Akabinde Derneğin başına geçtiğinde borç ile devraldığını bu borçları kapatmadığı takdirde haciz işleminin uygulanacağının borçları kapatarak bunun önüne geçildiğinin altını çizdi. Söylemlerinin devamında ilçemizdeki yatırımların hızlandırılması adına harekete geçilmesi gerektiğinin ve belli bir kesimce Akhisar’daki faaliyetlerin yavaşlatılmaya çalışıldığının hatta Akhisar’a yenilik ve proje kazandırılmaması adına çaba sarf ettiklerini ifade etti. Kişi veya kurum ismi vermeyen Başkan Dutlulu ilçemizdeki faaliyetlerinden dolayı Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’e ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini ve saygılarını sundu.

“DERNEK BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ DEVREDERİM”

Öte yandan Üniversite Derneği Başkanlığına talep gelmesi durumunda görevini devredeceğini söyleyen Dutlulu vatandaştan üniversite kurmak için para alamayacağını bunu yapmak devletin görevi diyerek belirtti. Sözlerine “Biz Akhisar Belediyesi olarak iller bankasından kredi çıkarılması ve eski Sigara Fabrikasından belirli bir alanın belediyemize bağışlanması, orayı özelleştirerek elde edilen gelir ile üniversitenin ancak bu şartlarda kurulabileceği kanısındayız. ”dedi. Ayrıca söz konusu üniversiteyle ilgili çalışmaların tamamlansa dahi 4 yıllık fakülte yerine 2 yıllık fakültelerin açılacağını, ilçemizin öncelikli sorunlarında üniversitenin kurulmasının yer almadığını Dutlulu sözlerine ekledi.

“ARITMA TESİSİ ÜZERİNE”

Konuşmasına Süleymanlı Zeytin Organize Arıtma Tesisi üzerine devam eden Dutlulu, başkanlığa seçilmeden önce böyle bir durumdan dahi haberinin olmadığını, olsaydı bu hususta da çalışmalar gerçekleştireceğini belirterek 3 Milyon TL devir alınan kasadan 20 Milyon EURO’ya çalışma beklenmesinin anlamsız olduğu söyledi. Sözlerine devam eden Dutlulu bu hususta da çalışmaların yapıldığının fakat uzun yıllar süreceğinin sinyalini verdi.

“SEYİT AHMET MAHALLESİNE ÇOCUK KREŞİ MÜJDESİ”

Akhisar’da faaliyete geçirilen kreşler, çocuk kütüphanesi, gölet alanı çalışmaları, sosyal tesis ve yol yapım çalışmalarına kısaca değinmesinin ardından Seyit Ahmet Mahallesi’ne çocuk kreşi açılacağı müjdesini verdi. Akabinde eski Demiryolu bölgesindeki çalışmalara atıfta bulunan Dutlulu bu hususta İktidar Partisine eleştirilerde gerçekleştirdi. 2 seneyi aşkın süredir sonuca kavuşulamadan atıl vaziyette bekletildiğini ifade etti.

“BİZE PANDEMİ YOK ONLARA VAR”

İktidar Partisini hedef alan Akhisar Belediye Başkanı, pandemi sürecinde de çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini, buna rağmen eleştirilere maruz kaldıklarını söyledi. Sözlerine devam eden Dutlulu, “Bize pandemi yok onlara var” diyerek iktidar partisinin çalışmalarında Covıd-19 salgınını işaret ederek gecikme sebebi olarak gösterdiklerini fakat belediye çalışmalarındaki durumda bunu görmezden geldiklerini belirtti.

UĞUR MUMCU KÜLTÜR SANAT MERKEZİ BÖLGESİ ZERİNE

Akhisar Belediyesi olarak çalışmalarına bir yeniliği daha eklediklerini belirten Dutlulu eski Belediye hizmet binası mevcut Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi arka sokağında bulunan belediyeye ait iş yerlerinde yenileme çalışmalarını başlattıklarını kamuoyuna duyurdu. Konuşmasının tamamlanmasının ardından medya mensuplarına çiçek takdimine geçildi. Tüm basın mensuplarına ayrı ayrı buket çiçek takdim edilerek abinde akşam yemeğine geçildi.

ASKERE BAŞKAN DUTLULU SÜPRİZİ

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu basına yönelik gerçekleştirilen akşam yemeğinde işletmedeki müşterilerden birinin askere gideceği haberini alması üzerine yanlarına giderek hayırlı teskereler diledi. İstanbul, Tuzla’ya askerliğinin çıktığını belirten Hakan Aslan Besim Dutlulu’yu karşısında görmenin mutluluğu ve şaşkınlığı içerisinde kendisine çok teşekkürlerini iletip anı fotoğrafı çekildi. Program saatler 00.00’ı gösterdiğinde son buldu. Basın mensupları Akhisar Belediyesine ait araç ile geldikleri noktaya geri götürüldü.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ

“GELECEĞİMİZE DAİR MÜCADELEMİZ” PROJESİ