YÖRÜKLER VE TÜRKMENLER DERNEĞİ İFTAR DÜZENLEDİ

YÖRÜKLER VE TÜRKMENLER DERNEĞİ İFTAR DÜZENLEDİ

Akhisar Yörükler ve Türkmenler derneğinin iftar programına katılım yoğun oldu.

Akhisar Yörükler ve Türkmenler derneğinin iftar programına katılım yoğun oldu.

Akhisar Yörükler ve Türkmenler derneğinin Efendi mahallesi 280 Sokakta bulunan İlçe Sağlık Müdürlüğü arkasındaki alanda düzenlediği iftar programı, Gönül Dostları derneği ekibinden  Haydar Şentürk´ün sunuculuğunu ve dini sohbeti ile başladı. Gönül Dostları derneği semazenleri Veysel Kızılay ve Beytullah´ın semazeni ile başladı. Akhisar Yörükler ve  Türkmenler derneği yönetim Kurulu üyesi Yahya Bilgiç yaptığı konuşmada; ?Değerli konuklarımız Yörükler ve Türkmenler Derneği´nin düzenlediği iftar programına hoş geldiniz Şeref verdiniz.

Biz atlarımızın koşumlarını Tanrı Dağı eteklerinde bağlayıp Kızılırmak´ta sulayıp Torosların zirvesinde  kıl çadırlarını kuranların torunlarıyız.

Biz 40 çerisiyle Çin sarayını Korkusuzca basan Kürşad´ın torunlarıyız

Biz Anadolu´da öbek öbek Türklük ile beraber İslam ateşi yakan Ahmet Yesevi´nin torunlarıyız.

Biz 1071 Malazgirt Ovası´nda Bizans´a doğru Kartal bakışlarıyla ben seni alacağım Anadolu´yu bu budunuma Yurt yapacağım diyen Sultan Alparslan´ın torunlarıyız.

Biz Eline Beline Diline hakim ol değip İslam´ı kendine rehber edinen Hacı Bektaş´ın torunlarıyız.

Biz Söğüt´te kurduğu kıl çadırlarıyla  dünyaya adaleti getiren Osmanlı Devleti´nin kuruluş temellerini atan ille de Adalet diyen  Süleyman Şahoğlu Ertuğrul´un  torunlarıyız.

Biz damadı olmaktan büyük mutluluk duyduğu Şeyh Ede balının  manevi ikliminde yetişen kendisine hazırlanan yatakta niye yatmadığı sorulduğunda  ben oda da Kuran-ı Kerim varken ayaklarımı uzatıp yatmaktan utanç duyarım diyen Osman Gazinin torunlarıyız.

Biz Anadolu´nun Türkleşmesi ve İslamlaşmasında çok önemli görevler üstlenen Abdurrahman Bacıyan´nın torunlarıyız.

Biz ?İstanbul Feth olunacaktır´ müjdesinin muhatabı gemileri karadan yürüten Fatih Sultan Mehmet´in torunlarıyız. 

Biz Osmanlıyı 30 yıl gecesini gündüzüne katarak yedi düvele karşı mücadele eden Sultan Abdül Hamid´in torunlarıyız.

Biz ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum diyerek Çanakkale´yi savunan Atatürk´ün emrindeki askerlerin torunlarıyız.

Biz Sakarya savaşında Mermi ıslanmasın diye çocuğunun kundağını merminin üstüne örten Kara Fatma´nın torunlarıyız.

Nevruzda baharın gelişini ve neşesini renklendirdiği yumurtalarda ve yaktığı dostluk , sevgi ateşlerinde arayan ataların torunları olarak kolundaki yünü kirmanıyla ilmek ilmek  yapıp duygularını kilime dokuyan ruhu yaşatmak istiyoruz. Dünümüzden aldığımız ışığı günümüze yansıtıp Yesevi kültürünü aktaran bir köprü olmak, köylerimizle şehirlerimizle beraber kucaklaşıp unutulmaya yüz tutmuş ata sporlarını cirit değnek oyunlarını canlandırmak ve kültürümüzü yeni nesillere aktarmak için yola çıktık. Biz ayrıştırıcı değil, kucaklayıcı olmak ben yok biz varız anlayışını yaygınlaştırmak için yola çıktık ve işte buradayız. Dert olmaya değil derman olmaya  hal hatır sormaya geldik. Davetimize katılan konuklarımıza teşekkür eder, gününüz şen geleceğiniz Gülşen olsun geceniz hayırlı olsun Allaha emanet olunuz.? dedi. Yörükler ve  Türkmenler derneği yönetim Kurulu üyesi Yahya Bilgiç yaptığı konuşmadan sonra Hashoca camii din görevlisi Ramazan Çakır Kuranı Kerim okudu. Sonra Hilaliye Kuran Kursu Öğreticisi Şeref Özdemir´in yaptırdığı duadan ile okunan ezanla iftarlar açıldı. İftardan sonrada Gönül Dostları derneği semazenleri gösterilerine devam etti.

 

 

 


Haber Kaynak : erhan çelik


SAKARKAYA MAHALLESİNDE SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ