GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

ZEYTİN BİZİ BİRLEŞTİRMELİ?

ZEYTİN BİZİ BİRLEŞTİRMELİ?

Sofralık zeytin üretimi Akhisar´ı Türkiye zeytin üretiminde aranılan yer yapacak kadar değerli.

Sofralık zeytin üretimi Akhisar´ı Türkiye zeytin üretiminde aranılan yer yapacak kadar değerli. Bu kadar değerli olan bu tarım ürünü,  üreticinin hesapsız, yetkililerin plansız, bakanlığın politikasız, akademisyenlerin projesiz olması yüzünden yerlerde sürünüyor.

Bir haftadan beri üzerinde çalıştığımız, bu sorun ile ilgili panel düzenleme çalışmaları süresince gördüğüm şu; istisnaları ayrı tutmakla birlikte, bu işi en iyi ben bilirim diyenlerin çokluğu, bu sorun konuşulacaksa ben olmalıyım ama öteki olmasın anlayışı, bu sorun çözülsün ama ben sorumlu olmayayım, bunu konuşurken birileri rahatsız olmasın, bu konu konuşulsun ben de bundan prim yapayım?

Bir hafta sonra geldiğim nokta neredeyse başladığımız yer. Şimdi derinlemesine düşündüğümde niçin bu sorunların yaşandığını daha iyi anlamaya başladım. Ortada herkesi direkt veya en direkt ilgilendiren, bölge ekonomisine önemli oranda, ülke ekonomisine de kayda değer olumsuz etkileri olan bu meseleye, problemlerden medet umanları, umursamayanları ve hatta sofralık zeytine prim verilsin isteğinden prim yapmak isteyerek yaklaşanlara artık söyleyecek bir söz bulamıyorum.

Çarşamba günü yapılacak olan canlı yayında zeytin meselesi görüşülecek, ortak akıllarla çözüm aranacak. Ancak bilinmesi gereken bir gerçek var. Bizim önce içimizdeki egoyu, ilişkilerimizdeki samimiyetsizliği, menfaatle karışmış memleket sevdası  problemlerimizi çözmemiz gerekiyor.

Ortaya çıkamayıp, o kırılacak, bu üzülecek, aman bu bana ne der, aman bu makam bana kızar mı diye konuşamayanların şunu bilmesi lazım, samimiyet inançtan gelir. Karşındakine, kendine, topluma, doğruya inanmıyorsan samimi olamazsın. Samimi olamazsan da başarılı olamazsın. Başarılı imiş gibi görünsen de saman alevi çabuk geçer.

Gönül isterdi ki; böylesine bir konuda her kurum, sorumlu ve kendini ilgili gören herkes sahiplensin. Çözüm adına katkı sunsun. Ben görünmesem de, ön plana çıkmasam da eğer bu konunun çözümünden halkımız fayda görecekse taşın altına ben de elimi koyarım diyebilsin. Yapılana engel olacak, tartışma, tavır ve davranışlardan uzak durulması lazım. Yerel medyada çıkan haberleri hedef gösterip kurum müdürlerine fırça atılmasın. Halk adına, millet adına görev yapanların milletin safında olması gerektiğini unutmaması lazım. Elbette bundan devlet, ülke zarar görmeyecek ise.

Zeytin bu bölge halkının, üreticinin, zeytin işletmecisinin, tarladaki işçinin, pazardaki satıcının, çarşıdaki esnafın herkesin ortak değeri. Zeytin Akhisar´ın ortak değeri, ekonomimizin can suyu. Zeytin bizi birleştirmeli, ayrıştırmamalı.

Velhasıl, böylesine önemli bir konuda anlayış olarak bir noktada buluşamıyorsak çözümden uzağız demektir. Ancak her yeni başlangıç bir umuttur. Umarım faydalı sonuçlar ortaya çıkar?


Haber Kaynak : Süleyman KOLLU


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”