Tarım ve hayvancılık

Tarım ve hayvancılık Haberleri

Zeytin Üretiminde Konkordato Gündemde?

Zeytin Üretiminde Konkordato Gündemde?

CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu zeytin üreticisinin şimdilerde moda olan tabirle "Konkordato ilan etmek" üzere olduğunu ifade etti.

CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu zeytin üreticisinin borçları, düşük giden zeytin fiyatları ve her geçen gün artan girdi maliyetleri yüzünden şimdilerde moda olan tabirle Konkordato ilan etmek üzere olduğunu ifade etti.

CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´ye zeytin üreticisinin durumunu ve isteklerini anlattı. Bakan Pakdemirli ile yaptığı görüşmenin içeriğini basınla paylaşan Bakırlıoğlu Bakan Pakdemirli´yi Akhisar´da kutlanacak Zeytin Hasat Şenliği ve Dünya Zeytin Günü etkinliklerine davet etti.

Bakırlıoğlu konuşmasında, zeytin üreticisinin satış fiyatlarının düşüklüğü, girdi maliyetlerinin artması, prim desteğinin olmaması, hasat döneminde Afrin´den 50 bin ton zeytin yağı alımının üretici üzerindeki oluşturacağı olumsuz etkilerini vurguladı. Girdi maliyetlerinin çok yükselmesinden dolayı zeytin üretim maliyetinin gelecek yıl 4 lira civarında olabileceğini, bundan dolayı da zaten büyük oranda borçlu ve iflasın eşiğinde olan zeytin üreticisinin, geçmişte nar üreticisinin bu yıl fındık üreticisinin yaptığı gibi zeytin ağaçlarını köklemesinin muhtemel olduğunu, zeytin üreticisinin moda tabirle konkordato ilan etmek üzere olduğunu dile getirdi.

Bakan Bekir Pakdemirli´yi Akhisar´a dünya zeytin günü kutlamasına davet eden Bakırlıoğlu, zeytin üreticilerine yönelik iyi haberleri ve özellikle zeytinin tanesine prim desteği verileceği müjdesini bakanın kendi ağzından duymayı beklediğini ve bundan memnun olacağını söyledi.


Haber Kaynak : Süleyman KOLLU


İL MÜDÜRÜ ÖZTÜRK; “GELİŞEN TEKNOLOJİNİN TÜM İMKÂNLARI İLE SAHADAYIZ”

ÇİFTÇİLER DOMATES GÜVESİNE DİKKAT

İLÇE TARIM TEKNİK EKİBİ SAHA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

BAĞLARDA OLUŞAN ZİRAİ DON ZARARI KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

İLÇE TARIM BUĞDAY KONTROLLERİNE DEVAM EDİYOR

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ SAHA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

KIRSAL KALKINMA YATIRIM DESTEĞİNE BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR