ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI SATIŞINA YÖNELİK DENETİMLER ARTTIRILDI

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI SATIŞINA YÖNELİK DENETİMLER ARTTIRILDI

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü zeytin ve zeytinyağı satışına yönelik denetimleri arttırdı.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü zeytin ve zeytinyağı satışına yönelik denetimleri arttırdı. Akhisar Ticaret Borsası içerisinde kurulan Pazar yerinde Zeytin ve Zeytinyağı satışına yönelik olarak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlilerince denetim ve incelemelerde bulunuldu.

Gıda satışı yapan esnaf ve müstahsillere, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Gıda Yem Kanunu ve ilgili gıda mevzuatı hakkında bilgiler verilerek, eksik ve hatalı uygulamalara mahal verilmemesi adına bazı uyarılar yapıldı.

Gıdanın güvenilir olup olmadığının belirlenmesinde ön koşul teşkil eden etiketin yanı sıra ambalajlama, muhafaza ve satış koşulları hakkında ayrıntılı bilgiler verilerek özellikle etiketi hiç bulunmayan veya eksik etiket bilgisi olan, son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin satılmaması gerektiği hatırlatıldı.

Zeytin ve zeytinyağının, çok değerli gıda ürünleri olması nedeniyle taklit ve tağşişe açık ürünler olduğu, zeytinyağı adı altında karışım yağların satılmasının önüne geçilebilmesi için İlçe Müdürlüğünce yapılmakta olan etkin ve sıkı kontrollerin arttırılarak yapılmaya devam edeceği, bu konuda mağduriyet yaşanmaması için de pazaryeri esnafının ve müstahsillerinin kanunların öngördüğü uygun koşulları bir an önce sağlamaları gerektiği ifade edildi.

Pazaryerinde alışveriş yapan bazı tüketicilere de konu ile ilgili bilgilendirme yapılmış olup, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´na kaydı bulunmayan imalathanelerden gelen ürünlerin hangi koşullarda üretildiğinin bilinemediği, dolayısıyla da denetlenemeyen yerlerin hijyenik olup olmadığının da kontrol edilemediği hatırlatılarak, bu yüzden de tüketiciler tarafından alışveriş sırasında ürün etiketlerinin dikkatli şekilde kontrol edilmesi gerektiği, üretici firma, son tüketim tarihi ve işletme kayıt numarası gibi temel ve zorunlu bilgileri bulunmayan ürünleri kesinlikle tercih etmemeleri gerektiği ifade edilmiştir.

Bu ve benzeri bilgilendirme çalışmalarının ve gıda denetimlerinin diğer pazaryerlerinde de yapılmaya devam edeceği; esnaf, müstahsil ve tüketicilerimizin de İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´ne müracaat ederek konuyla ilgili daha kapsamlı bilgi edinebileceği belirtildi.


Haber Kaynak : haber merkezi


SAKARKAYA MAHALLESİNDE SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ