ZEYTİNDE ADIM ADIM KOOPERATİFLEŞMEYE

ZEYTİNDE ADIM ADIM KOOPERATİFLEŞMEYE

Akhisar´da Kooperatifleşme konusunun zeytin üreticilerince sık sık gündeme gelmeye başlandığı bugünlerde Muhtarlar, üreticiler ve teknik heyetten oluşan bir grup Tire ve Ödemiş bölgesindeki kooperatiflere Teknik gezi düzenledi.

Akhisar´da Kooperatifleşme konusunun zeytin üreticilerince sık sık gündeme gelmeye başlandığı bugünlerde Muhtarlar, üreticiler ve teknik heyetten oluşan bir grup Tire ve Ödemiş bölgesindeki kooperatiflere Teknik gezi düzenledi. Gezinin amacının; özellikle bölgemizdeki iyi kooperatifleşme örneklerinin yerinde incelenmesi ve Akhisar´a uygun kooperatif çatısının oluşturulması olduğu belirtildi. Manisa İl Tarım Müdürlüğünün koordinesindeki teknik geziye; İl Müdürü Metin Öztürk, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hilmi Yoldaş, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Kurumlarda görevli konu sorumlusu teknik personel, Muhtarlar ve Çiftçiler katıldı.

Kooperatifçilik teknik gezisi, Tire Süt Kooperatifi ziyaretiyle başladı. Öncelikle Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük heyeti karşılayarak kooperatif hakkında genel bilgiler verdi. Heyetin sorularını yanıtlayan Eskiyörük, Akhisar´da kurulacak olan kooperatife her konuda destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Kooperatife ait tesisleri ziyaret eden heyet Tire´den ayrılarak Ödemiş´teki S.S. Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi´ne geçti. Kooperatif Başkanı M. Selçuk Bilgi,heyeti karşılayarak Ar-Ge tesisleri, Fidanlık, Zeytinyağı İşletmesi ve kooperatif merkezini gezdirdikten sonra toplantı salonunda kooperatifin kısa tanıtımını yaptı. Heyetin sorularını cevaplayarak değerlendirmeler yapan Bilgi, Akhisar heyetini kooperatifçilik konusundaki bu adımlarından dolayı kutladığını ve süreçte her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. 

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıçve Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, gerçekleştirilen teknik gezinin, Akhisar´da kurulması planlanan zeytin kooperatifi için önemli bir adım olduğunu, buralarda edinilen bilgi ve tecrübenin bu kooperatifin çatısını oluşturmada katedilmiş önemli bir yol olduğunu vurguladılar. Bundan sonraki süreçte çalışmaların dahada hızlanarak devam edeceğini ve bu konuda Akhisar genelinde farkındalık oluşturmak istediklerini belirttiler.


Haber Kaynak : haber merkezi


İLÇE TARIM SAHA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

ATSO'DAN BAŞKAN DUTLULU'YA TEBRİK ZİYARETİ

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

AKHİSAR AVCILAR DERNEĞİ’NDEN KURŞUN ATIŞI ETKİNLİĞİ

EKONOMİST İSLAM MEMİŞ AKHİSARLILARLA BULUŞACAK

BELEDİYE BAŞKANI DUTLULU GAZETEMİZE KONUŞTU

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI