Öğrencilerin Manisa ve ilçelerini tanımaları, milli tarihi, milli kültürü kavramaları, yaşadıkları çevrenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin farkına varmaları, sahip çıkmaları, yarışma heyecanı içerisinde kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının pekişmesi amacıyla düzenlenen yarışmada 100. Yıl Ortaokulu, A.Şefik Ortaokulu Ş. Ali AKSOY Ortaokulu Atatürk Ortaokulu, Ayvaz Dede İmam Hatip Ortaokulu, Dr.A.Tarık Sarı Ortaokulu ,Gazi Ortaokulu, Halil Mandacı Ortaokulu, Hilaliye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hilaliye Şahin Yılmaz Anadaolu İmam Hatip Lisesi, Mehmet Keskinoğlu Ortaokulu, Ş.B.Serdar Kandemir Ortaokulu, Şht.Hasan Acar Ortaokulu, Ticaret Borsası Altıeylül Ortaokulu, Ülkü Ortaokulu, Yavuz Selim Ortaokulu,Ballıca Ortaokulu, Başlamış C.Karasoy Ortaokulu, Beyoba İhsan Ünlü Ortaokulu, Dağdere Ortaokulu, Kayalıoğlu İ.Keskinoğlu Ortaokulu, Selçikli M.Sabırlı Ortaokulu, Zeytinliova Zekeriya Nayman Ortaokulu olmak üzere 24 okul yarıştı.
Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan yarışma programı saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımın okunmasıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kamile GÖKALP’in Komisyon Başkanlığını yaptığı Okul Müdürleri Nilüfer KARAHAN CANERLİ,Cevdet Çağrı YAĞAN, Senai YAVUZ ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mustafa KUZUCUK’tan oluşan Komisyon Üyeleri tarafından okullardan gelen sorular, ”Marka Şehir Manisa” kitabı ve il ve ilçelerine ait genel kültür bilgisi ile ilgili hazırlanan sorulardan oluşan yarışmada okul takımları heyecanla yarıştı. Jüri Üyeleri Sosyal Bilgiler Öğretmeleri Selim Taylan KAYA, Çağrı İSPİR ve Orhan URHAN, Türkçe Öğretmenleri Meltem FİLİZ, Esra YAŞAR, Umut DİLLİ ve Eda ALBAN tarafından da değerlendirme yapıldı.
Yarışmada Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu birinci, Gazi Ortaokulu ikinci ve Ali Şefik Ortaokulu Takımı üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllendirilerek tüm okullarımıza katılım belgesi verildi. Dereceye giren öğrencileri tebrik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman ERDEM, katılımlarından dolayı tüm okullara ve takımlara teşekkür etti. Manisa’da yapılacak olan Şehrim Benim Evim Yarı Final Yarışmasında Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu Takımına başarılar dilendi.