AKHİSAR BELEDİYESİ DESTEKLEDİ, KADIN ÇİFTÇİLER ÇİLEK ÜRETTİ

AKHİSAR BELEDİYESİ DESTEKLEDİ, KADIN ÇİFTÇİLER ÇİLEK ÜRETTİ

Akhisar Belediyesi tarafından geçen yıl Ağustos ayında kadın çiftçilere dağıtılan çilek fidelerinin ilk hasadı yapıldı.

Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar’da yerel tarımı canlandırmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun talimatları ile Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, ilk etapta 7 kadın çiftçiye 7 dönümlük alan için dağıtılan çilek fideleri ilk meyvelerini verdi. Akhisar’da alternatif tarım ürünleri için çalışmaların aralıksız devam ettiğini dile getiren Başkan Besim Dutlulu, bu proje ile hem kadın çiftçileri desteklediklerini hem de milli ekonominin temeli olan tarımsal faaliyetleri arttırdıklarını söyledi.

Çilek üretiminden oldukça mutlu olduklarını ve veriminin gayet iyi olduğunu belirten kadın çiftçiler, desteklerinden dolayı Başkan Besim Dutlulu ve ekibine teşekkür etti.

“PROJEMİZİN İLK MEYVELERİNİ TOPLADIK”

Tarımsal üretime oldukça önem verdiklerini belirten Başkan Besim Dutlulu, “Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında, şehrimizde alternatif tarım ürünleri yetiştirmek ve çiftçilerimizi desteklemek için bir proje başlatmıştık. Bugün Yayakırıldık Mahallemizde, o projemizin meyvelerini topluyoruz. Köylerimizde tarımsal üretimi canlandırmaya ve kadın çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Çilek ve diğer tarım ürünlerinin üretimini Akhisar’ımızda daha da yaygınlaştıracak ve şehrimizde yerel tarımı canlandıracağız. Tüm çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat diliyorum” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : haber merkezi


3 ARALIK’TA ANLAMLI BULUŞMA: “ENGELLİLER GÜNÜ” DEĞİL, VİCDANLARIMIZI YENİDEN İNŞA ETME GÜNÜ

VALİ ÖZKAN, KASIM AYI ASAYİŞ RAPORUNU AÇIKLADI: “MANİSA’NIN HUZURU İÇİN KARARLIYIZ”

AKHİSAR’DA 18 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

BAŞKAN DUTLULU’DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE NEFES ALDIRAN ULAŞIM ÇÖZÜMÜ

AK PARTİ AKHİSAR GENÇLİK KOLLARINDAN EMNİYET MÜDÜRÜ TAŞAN’A ZİYARET

AKHİSAR BELEDİYESİ, İZMİR’DEKİ 19. ULUSLARARASI TURİZM FUARI’NDA ZEYTİN VE KÜLTÜR MİRASINI TANITTI

AKHİSAR’IN KIRSAL MAHALLELERİNDE MEZARLIK DÜZENLEMELERİ VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI