Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile TYH Tekstil ortaklaşa çalışarak ülkemizde yaşanan deprem felaketi sebebiyle depremzede vatandaşların çadır kent ve diğer yerleşim yerlerinde kullanımı için tulum üretiyorlar.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, TYH Tekstil Üretim Koordinatörü Ramazan Altınay ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü TYH Tekstil bünyesinde bulunan, tulum üretim bandını ve üretilen tulumları yerinde incelediler.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne göndermiş olduğu ödenekler ve hayırseverlerimizin desteği ile alınan kumaşlardan, TYH Tekstilin sağlamış olduğu destekle ve fabrikalarında ayırdıkları üretim bandında tulum üretimi yapılıyor. Alınan 1700 metre kumaştan günlük 105 adet tulum dikilirken, toplamda 800 adet tulumun üretimi önümüzdeki günler içerisinde tamamlanacak ve deprem bölgelerine ulaştırılacak.
Öte yandan tulum üretiminde, Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri alanından 5 öğretmen, yaklaşık 15 öğrenci ile beraber TYH Tekstil personeli de görev alıyor.