30 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunulacak eserlerin sergi açılışı 30 Eylül Perşembe günü saat 14.00’te Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Engin’in katılımı ile Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kırmızı kurdelenin kesilmesi ile sanat aşıkları vatandaşlar, eskitilmiş yahut eski ahşapların üzerine el yordamıyla oyma yapılmış eserleri görme, inceleme ve satın alma fırsatını elde etti. Sergi 30 Eylül-7 Ekim tarihlerinde saat 10.00 ile 16.00 arasında gösterime devam edecek. Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergi açılışında müzik camiasının usta ismi Bayram Pazarcıoğlu’da kemanıyla katılımcılara dinleti keyfi yaşattı. Torununu bu özel günde yalnız bırakmayan Pazarcıoğlu, Akhisar’da ilk sergisini açan torunu Akın Kırcalı ile gurur duyduğunu ifade etti. Ufak yaşlarda sanat ile uğraşı başlayan Kırcalı’nın piyona üzerine eğitim aldığını fakat ilgisinin eskitilmiş ahşaplar ve oymacılık üzerine olduğunu fark ettiklerini ve kendi isteği ile yöneldiği bu alanda uzun yıllar usta çırak ilişkisi ile eğitim aldığını belirten Pazarcıoğlu bu yolda torununu sonuna kadar destekleyeceğini belirtti.
Sergi sahibi Akın Kırcalı ile yaptığımız açılış sonrası röportajda ‘Ahşap Oyma Sergisi’nde yer alan eserlerde, Osmanlı, Selçuklu, Roma, Bizans, Mezopotamya, Mısır ve Mitolojik dönemden figürlerin yer aldığını ifade etti. Tamamen göz yordamıyla ufaltma ve büyütme yaparak motifleri ahşaplara evlerinin bahçesinde işlediğini de ifade eden Kırcalı “Bize imkân sağlayan herkese buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Çok fazla kişi bu yönde yardımda bulunduklarından dolayı tek tek isim veremiyorum. İlk sergim ve heyecanını yaşıyorum. 28 eserimiz var, 7 Ekim’e kadar sergim devam edecek. Ürünlerimin hepsi satışta. Ve onlara gösterilen bu yoğun ilgiden dolayı onurlanıyorum, gururlanıyorum. Beni yalnız bırakmayan, sergimizi gelip gezen herkese tekrar teşekkür ederek saygılarımı sunuyorum.” dedi.
SERGİDEKİ İLK ALICI BAŞKAN YARDIMCISI TUNCAY ENGİN
Sanat eserlerine ilgisi ile tanınan Akhisar Belediye Başkan yardımcısı Tuncay Engin, Ahşap Oyma Sergisi açılışını gerçekleştirmesinin ardından ilk müşteride kendisi oldu. Akın Kırcalı’nın gösterime çıkardığı 28 eserden ikisini satın alan Tuncay Engin bir yandan da eserler, üzerindeki motifler ve Akın Kırcalı’nın çalışmaları üzerine bilgiler aldı. Ayrıca çalışmalarını sürdürebilmesi adına Akın Kırcalı’ya maddi ve manevi destek olma sözünü verdi. Sergi açılışı üzerine düşüncelerini de aktaran Başkan Yadımcısı Engin “Akın Kırcalı’yı tebrik ediyorum. Sanat ile uğraşan genç arkadaşlarımızın çoğalması tek dileğimiz. Akhisar Belediyesi olarak bu tür çalışmaların her zaman destekçisiyiz. Bugün burada olmaktan mutluluk duydum. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.