Tarih: 16.09.2024 12:42

GÜRÜLTÜ ŞİKAYETLERİNE KARŞI SOKAK ETKİNLİKLERİNE KISITLAMA GETİRİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

Manisa Valiliği, il sınırları içerisindeki sokakta yapılan düğün, kına gecesi, sünnet gibi etkinliklerin yarattığı gürültü kirliliğine karşı yeni tedbirler alacak. Valilikten yapılan açıklamada, bu tür etkinliklerin çevre sakinlerini, özellikle yaşlı, bebek ve hasta vatandaşları olumsuz etkilediği, ayrıca okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin de mağdur olduğu belirtildi.

Açıklamada, sokakta yapılan bu tür etkinliklerin ambulans, itfaiye ve güvenlik ekiplerinin geçişini engellediği ve ulaşımı aksattığına dikkat çekildi. Bu nedenle, Valilik tarafından ilgili kolluk ve zabıta birimlerine, sokakta düğün ve benzeri etkinliklerin yapılmasına izin verilmemesi talimatı verildi.

Yapılan açıklamada, yasa dışı etkinliklere yönelik Kabahatler Kanunu'nun Gürültü başlıklı 36. maddesi uyarınca, gürültüye neden olan kişilere idari para cezası uygulanacağı vurgulandı.

Gürültü kirliliğinin önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla, Valilik tarafından bu tür etkinliklere karşı gerekli tedbirlerin alınacağı ve uygulamada herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi gerektiği ifade edildi.

Manisa Valiliği, konuya ilişkin tüm iş ve işlemlerin titizlikle takip edilmesini ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini önemle rica etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —