Tarih: 17.07.2021 09:57

HEM EĞLENİYORLAR HEM ÖĞRENİYORLAR

Facebook Twitter Linked-in

Merkez Şehir Stadına kurulan portatif yüzme kurslarına, 2005-2013 doğumlu çocuklar katılım gösterebilirken, haftanın belirli günleri belirli saatlerde alanında uzman eğitmenlerce eğitim alıyor. Yüzme antrenörleri Fırat Çeler, Yeşim Halis ve Cankurtaran Serkan Akkuş minikler ile yakından ilgilenip aşama aşama ilerleyerek geleceğin yüzücülerine suyu sevdiriyor.

Konu üzerine eğitmenlerden Serkan Akkuş ile yaptığımız röportaj da “Haftanın belirli günleri belirli saatlerde miniklerimize gruplar halinde yüzme eğitimi veriyoruz. Kursumuz tamamen ücretsiz olup katılım göstermek isteyenlerin Akhisar Gençlik ve Spor Merkezine başvuru yapmaları yeterli. Eğitimlerimiz başlamış bulunmakta ve kontenjan sayımızda doluluk oranını yakaladık. Yüzme bilmeyen genç kalmaması adına Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından başlatılan projeye Akhisar halkının da yüksek katılım göstermesi takdire şayan.” dedi.

HİJYEN ÖNCELİK

Akhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce günlük havuz hijyenin sağlanması amacıyla Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlarla suyun her gün klor ve PH değerleri düzenlenirken, yosun önleyici çözeltici kullanılıyor.
Kurs saatleri arasında en az 30 dakika süre ara verliyor. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak her parkura 3 kişi olacak şekilde 15 kişi aynı anda havuzdan yararlanabilme fırsatı elde ediyor.
Öte yandan Kursiyerlerin ayaklarında mantar oluşmaması amacıyla ayak dezenfektanı teknesi havuz girişine konulurken, pazar günleri de havuz içi ve çevresinde genel temizlik çalışması yapılıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —