Tarih: 17.09.2024 13:28

THYATEİRA KAZI ÇALIŞMALARI AKHİSAR BELEDİYESİ’NİN DESTEKLERİYLE YENİDEN BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Akhisar Belediyesi’nin sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, çalışmaları yürüten Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Erol’dan detaylı bilgiler aldı. Prof. Dr. Erol, kazıların şu ana kadar ulaştığı bulgular ve şehrin tarihi yapısı hakkında bilgi vererek, çalışmaların bölgenin kültürel mirası açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Turizm açısından kentin gelişimine katkı sağlayacak bu arkeolojik kazı çalışmalarını önemsediklerini belirten Başkan Dutlulu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Türkiye’nin önemli kültür ve turizm noktalarından biri olan Akhisar’ımızdaki arkeolojik kazıları yerinde inceledik. Akhisar Belediyesi olarak sponsor olduğumuz kazı çalışmalarında, Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Erol’dan bilgiler aldık. 

Turizm açısından da şehrimizin gelişimine katkı sağlayacak bu çalışmayı oldukça önemsiyoruz. Tarihimize sahip çıkmak ve kültürel değerlerimizi korumak için bu tür projelerin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —