GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

YAŞAMIMIZIN PARÇASI ELEKTRİK

YAŞAMIMIZIN PARÇASI ELEKTRİK

Günümüz teknolojisi ile hemen hemen herkesin elini uzattığında orada olan, insan yaşamının devamı için vazgeçilmez unsurlarından olan elektrik devamlılığın sürmesi için hepimiz için çok önemli bir yere sahiptir.

Yaşamımızın bir parçası olan elektrik tesisatının arızalanması ise bizi hayattan belli bir ölçüde koparır. İşte biz de Altıeylül Gazetesi olarak elektrik tesisatına bakan, Akhisar’da elektrik tesisatı dükkânı işleten Atila, Koray Kırbaş kardeşler ile bir araya gelerek meslekleri üzerine konuştuk.
“Elektrik Öğretmeniyim”
İnönü Mahallesi 154 sokakta Kuvvet Elektrik’te bir araya geldiğimiz Kırbaş kardeşlerden Koray Kırbaş konuşmasına kendini tanıtarak başladı. Kırbaş; “Akhisar 1970 doğumluyum. Öğretim hayatımın Akhisar’da tamamladım sadece üniversiteyi Çukurova Üniversitesinde tamamladım. Elektrik öğretmeniyim. Ama şu an öğretmenliği bıraktım. Ağabeyimle beraber dükkânımızı çalıştırıyoruz.” dedi. 1994 senesinde üniversiteden mezun olduğunu belirten Kırbaş; “Daha sonra iki sene kadar ağabeyimle dükkânda çalıştım. Sonra öğretmenlik kariyerim oldu bir süre.  Yedi ay kadar meslek lisesinde vekil öğretmenliği yaptım. Ardından da öğretmenlik mesleğini yapamayacağıma karar verdim ve bıraktım.” diye belirtti.
“İki Kardeş Çalışıyoruz”
Askerlik dönüşü meslek hayatı gidişine yön veren Kırbaş; “Ağabeyimle beraber dükkânda çalışmaya başladık bugüne kadar ağabeyimle beraber çalıştık çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
İş potansiyeli hakkında açıklama yapan Kırbaş; “Bizim işlerimiz güzel gidiyor. Bizim babamızda Akhisar’ın en eski esnaflarındandı. Oto elektrikçilik yapıyordu. Babam sayesinde, ağabeyimin çevresi sayesinde müşteri potansiyelimiz arttı.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
Benim elektrikçi olacağım hiç aklıma gelmezdi diyen Kırbaş; “Ağabeyimin yanında iki kardeş çalışıyoruz. İşlerimiz güzel gidiyor. Yaptığımız işlerin bazıları ise motor sarımı, kumanda, kompanzasyon, fabrikaların elektrik tesisatını yapıyoruz. Arızlara bakıyoruz.” dedi.
“Bizim Müşteri Potansiyelimiz Var”
Pandemi sürecine değinen Kırbaş; “Hepimizi bir şekilde etkiledi ama önemli olan bir an önce bitmesi temennisinde bulunuyoruz. Büyük çaplı çalışmıyoruz artık küçülttük işleri.  Yaşlar geldi geçti kalfa bulamıyoruz. İşimiz tehlikeli olduğu için işi bilmeyen ile çalışmak istemiyoruz.  İki tane kalfamız ile işimizi götürüyoruz. Bizim müşteri potansiyelimiz var. Olursa iş gidiyoruz yapıyoruz.” Diyerek sözlerini tamamladı.

 


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


3 ARALIK’TA ANLAMLI BULUŞMA: “ENGELLİLER GÜNÜ” DEĞİL, VİCDANLARIMIZI YENİDEN İNŞA ETME GÜNÜ

VALİ ÖZKAN, KASIM AYI ASAYİŞ RAPORUNU AÇIKLADI: “MANİSA’NIN HUZURU İÇİN KARARLIYIZ”

AKHİSAR’DA 18 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

BAŞKAN DUTLULU’DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE NEFES ALDIRAN ULAŞIM ÇÖZÜMÜ

AK PARTİ AKHİSAR GENÇLİK KOLLARINDAN EMNİYET MÜDÜRÜ TAŞAN’A ZİYARET

AKHİSAR BELEDİYESİ, İZMİR’DEKİ 19. ULUSLARARASI TURİZM FUARI’NDA ZEYTİN VE KÜLTÜR MİRASINI TANITTI

AKHİSAR’IN KIRSAL MAHALLELERİNDE MEZARLIK DÜZENLEMELERİ VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI