Asil bir aileye mensup olan Ahmet Ragıb Bey, babasının genç yaşta vefat etmesi üzerine, ağabeyi Raşit Bey ile akrabaları Ali oğlu ailesinin (ki Akhisar´da bu aileye galat olarak Aloğlu/Al oğulları denilmektedir. Ahmet Ragıb Bey çok küçük yaştan itibaren) zor şartlar altında bu ailenin himayesinde büyümüştür.
Ahmet Ragıb Bey´in büyük dedesi Selim Ağa´nın İran bölgesinden Akhisar´a geldiği de rivayetler arasındadır. (Bknz: Akhisarlı Türk Büyükleri, M.E.Müderrisoğlu, Sh:109). Dedesinin adına izafeten Ahmet Ragıb Bey´in ailesine Selimzadeler de denilmektedir.
Fıtraten çok zeki olan Ahmet Ragıb Bey, hiçbir okula gitmeden, kendi imkanlarıyla okuma-yazmayı öğrenmeyi başarmıştır. Yine kendi azim ve gayretiyle ilkokulu da dışarıdan sınav vererek bitirmiştir.
Delikanlılık çağına gelmiş olan Ahmet Ragıb Bey, Karaosman oğullarından Yayaköylü/Zeytinliovalı Sabit Bey´in kızkardeşi Zahide Hanım ile evlenmiştir ki bu evlilikten Muhammet Takıyyüddin Bey dünyaya gelmiştir. Zahide Hanımın vefatı üzerine, yine Karaosman oğullarından Zeliha Hanım ile evlenen Ahmet Ragıb Bey, babasının kaybetmiş olduğu zenginliği yavaş yavaş elde etmiştir.
Ahmet Ragıb Bey, okumayı çok sevmesine rağmen, içinde bulunduğu özel durumlardan dolayı eğitim öğretimine devam edememiştir. İlim aşkıyla dolu olan Ahmet Ragıb Bey, döneminin büyük âlimlerinden Musacalı zade Mehmet Said Efendi ile birlikte Aynalı Camii yanında 1897 yılında Akhisar´ın ilk okulunu inşa ederek Akhisar Maarif Komisyonunu (Milli Eğitim Teşkilatı) kurmuşlardır.
Ayrıca, o dönemde yıkılmak üzere olan Aynalı camisini esaslı bir şekilde tamir ettiren Ahmet Ragıb Bey, cami avlusunda hafızlık eğitimi veren Kur´an Eğitim Merkezi yaptırmıştır.
19.yy´ın ortalarına kadar Akhisar´da yabancı nüfusuna pek rastlanılmazken, Osmanlı İmparatorluğu´nun zayıflamasından itibaren etnik yapıda da farklılaşma göze çarpmaktadır. Akhisar´da bulunan gayr-i müslimler, kendi soydaşlarını tedavi edebilecek oldukları bir hastane inşaa etmişlerdir. Rahatsızlanıp bu hastaneye şifa bulmak için gelen Müslüman Türkler, maalesef acı ve ızdırapları daha da çoğalarak ayrılmak zorunda kalıyorlardı. Bu duruma çok çok üzülen Ahmet Ragıb Bey, 1895 yılında Paşa Camii´nin kuzey kısmında 74 sk köşesindeki binayı hastane olarak yapmıştır. Günümüzde bu hastane binası özel mülkiyet olarak Oruçlar sülalesi tarafından kullanılmaktadır.
Ayrıca Akhisar Belediyesi ile temas kuran Ahmet Ragıb Bey, belediye destekli bir ezcahane açmaya da muvaffak olmuştur.
Sağlıktan eğitime kadar pek çok sahada Akhisarlıların hizmetine önemli katkıda bulunan Ahmet Ragıb Bey´in adı ?Ragıb Bey? olarak, Nisan 1940 tarihinde Akhisar Belediyesi meclisince bir mahalleye verilmiştir.
Haftaya görüşmek temennisiyle gününüz şen, geleceğiniz gülşen olsun.