GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

Dünya Engelliler Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık´ta uluslararası farkındalık günü olarak kabul gören bir gündür.

Bazı kaynaklarda ?1992 yılından bu yana 3 Aralık´ta kutlanan uluslararası bir farkındalık günü? ibaresi geçmekteyken bu yönde çalışma gösteren kişilerin farkındalık günü olarak ibraz ettiği ve kutlama olarak görmediği ?Dünya Engelliler Günü? üzerine Akhisar Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Başkanı ile Müdürü açıklamalarda bulundu. Günün anlam ve önemine değindikleri açıklamaya, her sene düzenli olarak yaptıkları ?3 Aralık Engelliler Günü? etkinliklerini gerçekleştiremediklerini ama bunun farkındalık oluşumuna engel olmaması gerektiğini belirterek başladılar.

Akhisar Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Başkanı´nın konu üzerine Gazetemiz Altıeylül´e verdiği demeçte ?Günümüzün en büyük sorunlarından biri engellilik değil, engelli bireylerin farkında olamayışımızdır. Farkındalık demek, işi gücü bırakıp konunun savunucusu olmak demek değildir. Parkta çocuklarınızın özel gereksinimli çocuklarla oynamasına, ailelerine ?bir hastalığı mı var?´ diye sormadan izin vermektir. Gönderdiğiniz kreşte kaynaştırma öğrencisini farkındalık için soruyorsanız, özel gereksinimli insanlara toplumda daha fazla iş alanı açmaya özen gösteriyorsanız ve en önemlisi tüm bunları acıma duygusundan ziyade duyarlılık ile yapıyorsanız, işte o zaman farkındalık adına bir adım atmış oluyorsunuz. Engellilik isteğe bağlı bir kazınım değildir. Bir sonuçtur. Yaşanılması gereken bir zorunluluktur. Bu bağlamda kutlanacak bir durum değildir. Ne kutlama günü ne bayram günü; sorunların çözüme kavuşturulması için farkındalık günü. Hepimiz bilmeliyiz ki engellilerin engelleneceği durumların kaldırılması, asıl engellilerin onlar olmadığı. Ulaşamadıkları mekânlar, şehrin fiziki şartları ve onlara davranış biçimlerimizin yol açtığı eksiklikler. Kesinlikle bunların engel olduğunu hepimizin artık bilmesi gerekiyor. Sorunlarına topyekûn yönelerek geçici göstermelik ve etkisi kısa olan çözümler yerine, radikal çözümler üretmeliyiz.? ifadeleri yer aldı.

Akhisar Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nuray Erdoğmuş Bayraktar ise sosyal medya hesabından ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü? üzerine ?3 Aralık bir kutlama günü değil, empati yapmaya, çözüm üretmeye vesile olma, fırsat verme, fırsat verilince neler başarılabileceğini görme günüdür...
Dünya Engelliler Günü nedeniyle birlikte yaşama ilkesinin hayata geçirilmesi için herkesi duyarlılığa, adım atmaya, engel çıkarmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz...
Engelimizi değil, YETENEĞİMİZİ görün!!? ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


GELECEĞİN SPORCULARI İÇİN TARAMA TESTLERİ DEVAM EDİYOR

ÇİFTÇİ EĞİTİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

SU FİYATLARINA İNDİRİM YARIN BAŞLIYOR

BAĞCILARA VE ASMA YAPRAĞI ALICILARINA UYARI YAPTILAR

YENİ KİMLİK KARTI BAŞVURULARI SÜRÜYOR

ZAFER KARA'DAN ÖNEMLİ ZİYARETLER

ASGARİ TRAFİK ŞARTINI YERİNE GETİREMEYEN 174 İNTERNET HABER SİTESİNE MÜEYYİDE UYGULANMADI