SPOR

SPOR Haberleri

3 PUAN ŞANSINI TEPTİ

3 PUAN ŞANSINI TEPTİ

PUANLAR PAYLAŞILDI

TFF 2. Lig Beyaz Grup 15. hafta karşılaşmasında Akhisarspor evinde Şanlıurfaspor’u konuk etti.

27 Kasım Cumartesi günü saat 13.00’te Spor toto Akhisar Stadyumu’nda oynanan mücadele 2-2 eşitlikle sonuçlandı. Alpaslan Şen’in Has Hakem olarak yönettiği karşılaşma 20 derecelik yazdan kalma havada güzel zeminde oynandı.  TRT Kürdi’den naklen yayınlanan mücadele son derece kıyasıya geçerken Şanlıurfa karşılaşmayı 28. dakikada Erkan Kaş’ın kırmızı kart görmesi sebebiyle 10 kişi tamamladı. Karşılıklı ataklarla heyecanı bol geçen karşılaşmanın 24. dakikasında Siyar Kepir perdeyi aralayarak eşitliği bozan ilk golü kaydetti. Takım arkadaşının ortasına yaptığı güzel kafa vuruşu ile rakip fileleri havalandırarak Şanlıurfa’yı 1-0 öne taşıdı.

Ev sahibi Akhisarspor mücadeleden kopmamak adına hızlı oyununa devam etti. Golün hemen ardından sertleşen karşılaşmada Şanlıurfaspor’dan Erkan Kaş sportmenliğe aykırı davranışı sonucu kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Aynı zamanda takım arkadaşı Burak Asan, Akhisarspor’dan da Furkan Korkut ve Kemal Cingirt sarı kart gördü.

İlk yarının son dakikalarına doğru deplasman ekip mücadelenin ilk değişikliklerini gerçekleştirdi. 38. dakikada Özgür Can Özcan, Şerif Doğan saha kenarına alınırken Muhammet Raşit Yöndem ve Emir Miray Köksal oyuna dahil oldular. Mücadelede ilkyarı başka gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıya iki takımda değişikliklerle başladı. Akhisarspor’dan Halil İbrahim Karavuş ve sarı kart gören Kemal Cingirt yedek kulübesine alınırken Serkan Sefil ve Oğuzcan Kesgin yeşil sahaya indi. Şanlıurfa’da ise Muhammed Enes Durmuş kenarı gelirken Yasin Dülger mücadeleye dahil oldu.

Dakikalar 51’i gösterdiğinde yedek golcü, oyuna sonradan dahil olan ve karşılaşmanın Akhisarspor adına yıldız ismi Serkan Sefil sahneye çıktı. Ceza sahası dışından çektiği klas şut ile skorda dengeyi yakaladı.

67. dakikada İbrahi İçuz, deplasman ekibin kontra atağı sırasında ayağı takılarak hem kendini hem rakibini düşürerek sarı kart gördü. Sarı karttan 4 dakika sonra Yasin Dülger ile Şanlıurfaspor 1 kişi eksik oynamasına rağmen tekrar öne geçmeyi başardı. 45. dakikada oyuna giren Yasin Dülger attığı gol ile takımını 2-1 öne taşıdı. Golden hemen sonra 3’üncü golü dahi bulan deplasman ekibin ofsayt sebebiyle bulduğu gol iptal edildi.

78. dakikada Yeşil Siyahlılar 2 oyuncu değişikliğine daha giderek İbrahim İçuz ve Furkan Korkut’u kenarı alıp İlke Nelik ile Yusuf Kanal’ı mücadeleye dahil etti. 81’inci dakikada Şanlıurdaspor’dan da ekibin en etkili oyuncularından Behlül Aydın oyundan çıktı. Yerine Devrim Taşkaya mücadelede ter dökmek için yeşil sahaya çıktı.

Değişikliklerin hemen ardından Serkan Sefil tekrar sahne aldı ve takımına tekrar beraberliği getiren golü 83. dakikada kaydetti. Ceza sahası içinde dar alanda yaptığı güzel vuruş ile rakip takımı devre dışı bıraktı ve skordaki eşitliği yakalattı.

İlk ve ikinci yarısında duraklamalar sebebiyle uzatmalara gidilen mücadele de son dakikalara doğru 3 sarı kart daha havaya kalktı. Semih Görer 84. dakikada, Yasin Dülger ve Devrim Taşkaya 90+2’de sarı kartı gören oyuncular oldu. TFF 2. Lig Beyaz Grup 15. hafta Akhisarspor ile Şanlıurfaspor arasındaki mücadeleden kazanan çıkmadı ve 2-2’lik skor ile iki takımda hanesine 1’er puan yazdırdı.

İLK 11’LER

TFF 2. Lig Beyaz Grup 15. hafta karşılaşmasında Akhisarspor evinde oynadığı karşılaşmaya Hail Yeral, Göksu Mutlu, Furkan Korkut, Yavuz Serkan Özbakan, Mert Özyıldırım, Bertuğ Bayar, Yusuf Cihat Çelik, Semih Görer, İbrahim İçuz, Halil İbrahim Karavuş ve Kemal Cingirt ilk 11’yle çıktı.

Şanlıurfaspor ise Akhisar deplasmanına; Murat Demir, Kemal Can Aydemir, Behlül Aydın, Muhammed Enes Durmuş, Özgür Can Özcan, Erkan Kaş, Şiyar Kepir, Şerif Doğan, Burak Asan, Ferhat Çulcuoğlu ve Mustafa Durak ilk 11’iyle sahaya indi.

Skor; Akhisarspor 2 – 2 Şanlıurfaspor

Yer; Spor Toto Akhisar Stadyumu

Tarih; 27 Kasım Cumartesi 13.00 TFF 2. Lig Beyaz Grup 15. hafta karşılaşması

Goller; Serkan Sefil 51’, 83’(Akhisarspor) Siyar Kepir24’(Şanlıurfaspor), Yasin dülger 72’(Şanlıurfaspor)

Kırmızı Kart; Erkan Kaş 28’(Şanlıurfaspor)

Sarı Kartlar; Furkan Korkut(Akhisarspor) Kemal Cingirt(Akhisarspor), İbrahim İçuz(Akhisarspor), Semih Görer(Akhisarspor), Berkan Asan(Şanlıurfaspor), Yasin Dülger(Şanlıurfaspor), Devrim Taşkaya(Şanlıurfaspor)


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


AKHİSARSPOR, PROFESYONEL LİGLERE VEDA ETTİ

OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP