AKHİSAR BELEDİYESİ VATANDAŞIN İHTİYAÇLARI İÇİN SAHADA

AKHİSAR BELEDİYESİ  VATANDAŞIN İHTİYAÇLARI İÇİN SAHADA

Akhisar Belediyesi, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının 3 hftasında yine vatandaşın ihtiyaçlarını temin etmek için sahadaydı.

Akhisar Belediyesi, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının  3 hftasında yine vatandaşın ihtiyaçlarını temin etmek için sahadaydı.

İçişleri Bakanlığı´nın genelgesiyle4 günlük  sokağa çıkma yasağı süresince vatandaşların ekmek ihtiyacını, kentteki fırınlar ile organize bir şekilde karşılayan Akhisar Belediyesi ekipleri, vatandaşlardan gelen her talebe hızlı bir şekilde karşılık verdi.

Akhisar Belediyesi olarak sıokağa çıkmanın 3 haftasında 4 gün olarak ilan edilen dışarı çıka yasağında 23 Nisan ve Mübarek Ramazan´ayının da bu 4 günün içine denk gelmesiyle yoğun bir çalışmalar hakkında Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Kayserili  bilgi verdi.Başkan yardımcısı Kayserili zpor bir süreçten geçtiklerini ve vatandaşın ihtiyaçlarıiçin görev başında ve sahada olduklarını belirterek şöyle devam etti;?Bilindiği üzere sokağa çıkma yasağında bu hafta 3. Haftamız, bu haftaki yasak 4 gün oldu. Biz yasaktan öncede   65 yaş üzeri vatandaşlarımıza hizmete devam ediyorduk,  ne gibi hizmetler veriyoruz  vatandaşlarımıza  ilacı olsun , market alışverişi, Pazar alışverişi ekmektir sudur her şeyi  bizim arkadaaşar gidip siparişi alıyorlar özellikle 65 yaş üzeri alıyorduk önceden alışverişi yapıp teslim ediyorlar evlere  bu yasak sürecinde de gerek ilaç olsun nöbetçi eczanelerden  gerek ekmek olsun raamazanın başlamasıyla pide olsun  arkadaşlarımız bütün bizi arayan ve sokağa çkamayan ve isteyen her vatandaşımızın isteğini yerine getiriyoruz.  Onun dışında dediğiniz gibi  Akhisar dayanışması diye bir şey başlattık ve bir çok vatandaşımız iş adamımız bağışta bulundular. Yaklaşık şu güne kadar yani bu sadece Ramazan içinde değil Covid 19´dan dolayı işinden olan işe gidemeyen  zor durumda olan vatandaşlarımzıa bu gıda paketlerinden Mart´ın 11´inden beri diyelim  özellikle dükkanı kapanan esnaf olabilir, esnafların yanlarında çalışan işçilerimi kardeşlerimide bu hizmetten faydalanabiliyorlar. Biz birebir maddi yardım yapamıyoruz,  maddi yardımı Sosyal Yardım Vakfı yapıyor biz zaten  mümkün olduğu kadar erişebildiğimiz elimizden geldiği kadar her vatandaşa ulaşmaya çalışıyoruz. Bu güne kadar yaklaşık 3000 bin aileye dokunduk dah da dokunmaya devam edeceğiz  bu Ramazan boyunca  aşarı yukarı 15 gün daha bütün merkez mahalle ve kırsak mahallelerin hepsine şuan yarıdan fazlasına ulaştık  ama bu süre içerisinde hepsine ulaşacağız.  Ulaşılmadık mahalle  gidilmedik ev  ihtiyaç sahibi kalmayacak. Bu konuda  biz gerçekten  çok değerli arkadaşlarımız çok duyarlı iş adamlarımız var  ismini söylemek istemiyorum ama  bir firma sadece 1500 tane paket yardımda nulundu. Tabi 100 paket, 200 paket  300 paket yardımda bulunan arkadaşlarımız var. Ben buradan hem belediye Başkanımız adına Belediyemiz adına  çok teşekkür ediyorum. Yinede bu şekilde yardımda bulunmak isteyen arkadaşlarımızı talepleri olursa belediyemize bekliyoruz?dedi.

 


Haber Kaynak : semih gürmen


BAŞKAN DUTLULU ODA BAŞKANLARINI AĞIRLADI

MANİSA’DA SEFO COŞKUSU

YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI