GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

AKHİSAR´DA COVID-19 DENETİMLERİ

AKHİSAR´DA COVID-19 DENETİMLERİ

Çin´in Vuhan kentinde ortaya çıkıp kısa sürede dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs(Covıd-19) salgını ile mücadele devam ediyor.

İlçemizde de Covıd-19 virüsü kapsamında tedbirlere uyulup uyulmadığı hususundaki denetimler artarak devam ediyor. Yeni Tip Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere ve kurallara uyulması açısından denetim faaliyetleri aralıksız sürdürülüyor. Salgının son günlerdeki yayılım seyri göz önünde bulundurulduğunda, hayatın her alanında mevcut tedbirlere uyulması gerekliliği bir kez daha ortaya çıktı. Bu bağlamda İçişleri Bakanlığı´nın talimatları ve Sağlık Bakanlığı Salgın Çalışma ve Yönetim Rehberi doğrultusunda ?Sağlık İçin, Hepimiz İçin? parolası ile Covid-19 tedbirleri kapsamında Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Engin ve Akhisar Belediyesi Zabıta ekipleri işletmelerde Temizlik, Maske ve Mesafe (TMM) kuralları yönünden denetimler gerçekleştirdiler.
İlçe genelindeki diğer mahalleleri de kapsayacak denetimlerin artarak devam edeceği sinyali geçtiğimiz günlerde verilmişti. TMM kurallarına uymayan vatandaşlara; Halk Sağlığı açısından ciddi anlamda risk oluşturması veya kurallara ve önlemlere aykırı davranışlarda ısrar edilmesi durumunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu´nun 282´nci maddesi çerçevesinde maske takmayan kişilere 900 Lira, kuralları ihlal eden işletmelere ise 3.150 Lira cezai işlem uygulanacağı belirtiliyor.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU