GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

AKHİSAR’DA 23 NİSAN COŞKUSU

AKHİSAR’DA 23 NİSAN COŞKUSU

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Akhisar’da kutlandı.

Gün boyu devam eden kutlamalar sabah saat 10.00’da Milli Egemenlik Meydanı Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenk sunmasıyla başladı. 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunması ile çelenk sunma programı son buldu.

Akabinde İstiklal Şehit Mustafa Çürük İlkokulu’nda İlçe Kutlama Programına geçildi. İstiklal Şehit Mustafa Çürük İlkokulu öğrencilerinin; Mustafa Yüksel ve Hüma Atalay’ın sunuculuğunu yaptığı, saat 10.30’da başlayan programda minik öğrencilerin gösterileri, halk oyunları ve okudukları şiirler büyük beğeni topladı.

Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kutlama programında günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem yaptı. Erdem yaptığı konuşmada katılımcıları selamlayarak;

“Sayın Kaymakamım, protokolümüzün saygıdeğer üyeleri, her fidanı sevgiyle büyüten fedakar yönetici ve öğretmen arkadaşlarım, aydınlık yarınların güvencesi olan sevgili öğrencilerim, zeytin diyarında yaşayan kıymetli Akhisarlılar; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir gurur ve heyecanla kutladığımız programımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Bugün, ezelden beri bağımsızlık ve özgürlük ruhunu tüm hücrelerinde barındıran milletimizin nice zorlukların üstesinden gelerek, 23 Nisan 1920’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millet iradesinin her şeyin üstünde olduğunu, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözleri ile tüm dünyaya duyurduğu kutlu günün yıl dönümü.

Dünyaya örnek, sadece ülkemiz çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığımız, sevincini paylaştığımız mutlu gün.

Geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın mimarı, en kıymetli hazinemiz sevgili çocuklar;

Ülkesini ve milletini seven, vatanı için emek vererek çalışan, başarılı, ufku, vizyonu geniş, çağın gereklerine hakim, donanımlı, kendine güvenen, değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmeniz, Türkiye Yüzyılı’nda da ülkemizi daha ileri ve daha iyi yarınlara kavuşturmanız için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. İnanıyorum ki sizler, ecdadımızın gösterdiği mücadeleden feyz alarak, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanarak çok daha iyisini yapacak, geleceğin Alper Gezeravcıları olacaksınız. Buna inancımız tamdır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte Atatürk'ün siz çocuklara verdiği değerin, duyduğu güvenin en büyük göstergesi ve bir bayram coşkusuyla emanet ettiği gündür. Sizlere verilen önemli misyonun farkında olarak sorumlu ve duyarlı çabalarınızda unutmayınız ki biz her zaman sizlerin yanınızdayız. İlham kaynağınız her zaman Kurtuluş Savaşında, Çanakkale Zaferinde, 15 Temmuz’da ve daha nice zaferde kendini gösteren milletimizdeki azim, çalışkanlık ve onurlu mücadele ruhu olsun. Yaşam sevinciniz, mutluluğunuz hep var olsun, gülen yüzünüz solmasın. Sizler için bu güzel dilekleri temenni ederken savaşlarla, soykırımlarla çocukların, insanların katledildiği bir dünyada içimiz kan ağlasa da bıkmadan, usanmadan sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik ve barış mesajları vermeye, Türkiye Cumhuriyeti’nin mesajını 7 kıtaya duyurmaya devam ediyoruz.

Millî irademizin tecelligâhı gazi meclisimizi var eden, milli mücadeleye emeği geçmiş, bizlere bu sevinci ve gururu armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehit ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve dua ile anıyorum. Bugünü anlamlandıran tüm çocuklarımızı gözlerinden öpüyor, savaşlarda, soykırımlarda yaşamlarını yitiren tüm dünya çocuklarına Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin ve dünyanın tüm çocuklarına mutluluk getirmesi temennisiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılanlar arasında; Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hüseyin Borazan, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyet Başsavcı vekili Murat Çavuş Küçükkoç, İlçe Emniyet Müdür Sayım Başaran, İlçe Jandarma Komutanı Ali Galip Kocaman, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


ŞEHRİM BENİM EVİM PROJESİ, YARI FİNALİ YAPILDI

ÖZEL MEDİGÜN ORMAN BENİM ETKİNLİĞİNE KATILDI

İLÇE TARIM, BAĞDA KALINTISIZ ÜZÜM İÇİN BİYOTEKNİK MÜCADELE ÖNERİYOR

BAKKALLAR ODASI BAŞKAN DUTLULU VE BASIN MENSUPLARINI KONUK ETTİ

CUMHURİYET M.T. A.L.’DEN “BEN HER YERDE VARIM” ETKİNLİĞİ

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİ

DİYANET GENÇLİKTEN GENÇLERE MORAL PİKNİĞİ