Akhisar´dan Barış Pınarı´na Tam Destek

Akhisar´dan Barış Pınarı´na Tam Destek

Akhisar Zeytin Hasat Şenliği iptal edildi

Barış Pınarı´na Tam Destek

Akhisar Zeytin Hasat Şenliği iptal edildi

Türkiye´nin Suriye´deki terör örgütlerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle Akhisar´da 18-19 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan Zeytin Hasat Şenliği iptal edildi. Akhisar Belediyesi, Akhisar Tarım ve Orman Müdürlüğü, Akhisar Ticaret Sanayi Odası, Akhisar Ticaret Borsası ve Akhisar Ziraat Odası işbirliği ile her yıl yapılan Zeytin Hasat Şenliği, alınan ortak karar sonucunda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye´nin kuzeyinde terör örgütlerine yönelik başlatılan harekât dolayısıyla bu yıl iptal edildi. Konu üzerine Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy belediye binası Encümen Salonu´nda basın açıklaması yapıp kamuoyunu ve basını bilgilendirdi.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, "Mehmetçiklerimiz sınır ötesinde terör örgütleri ile mücadele ederken, şehit evlerinden ağıtlar yükselirken şenlik yapmayı doğru bulmuyoruz. Bu yıl Zeytin Hasat Şenliği yapmak yerine bölgede sıcak çatışma halinde bulunan Mehmetçiklerimize zeytin ve zeytin yağı gönderip destek olacağız. Cumhuriyet ve istikbalimizin korkusuz bekçisi olan Kahraman Mehmetçiklerimizin her zaman yanındayız. Terör örgütlerinin ülkemize yönelik tehditlerini ortadan kaldırmak için Türk Silahlı Kuvvetleri´miz tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı´nda Allah milletimizin ve askerlerimizin yardımcısı olsun. Hain terör örgütlerinin sınır ötesinden ülkemizdeki yerleşim yerlerine yönelik yaptığı saldırılar sonucu şehit düşen vatandaşlarımızın arasında Salihlili hemşerimiz Cihan Güneş´in de olduğunu üzülerek öğrendim. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Ülkemizin bağımsızlığının ve güvenliğinin teminatı ve koruyucusu Türk Silahlı Kuvvetlerimize başarılı olacağından eminiz." dedi.

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, zeytin hasadının üretici için büyük önem taşıdığını ancak daha önemli konunun Türkiye´nin ?sınır güvenliği´ olduğuna dikkat çekerek, "Mehmetçik terörle mücadele ederken, üreticimizle birlikte yanlarındayız. Türkiye terör belasına karşı tek yürek olarak verdiği mücadelede ne kadar kararlı olduğunu Barış Pınarı Harekâtı ile bir kez daha gösterdi. Aldığımız ortak karar neticesinde Zeytin Hasat Şenliğini daha ileriki tarihlere erteleyip daha sade bir organizasyon yapmayı planlıyoruz. Barış Pınarı Harekatı´nda görev alan şanlı ordumuza mensup tüm Mehmetçiklerimizin başarıya ulaşmasını ve sağ salim yurda dönmelerini diliyoruz." diye konuştu.

?Zeytin üreticimizle birlikte Mehmetçiğin yanındayız?

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, Türkiye´nin bir karış toprağında gözü olanlara Türk milletinin gerekli dersi vermekte hiç tereddüt etmeyeceğini belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terör koridorunu yok etmek ve bölgeye hasretini çektikleri barış ve huzuru getirmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı´nda görev alan tüm Mehmetçiklerimizi Allah korusun ve muzaffer eylesin. Kalbimiz, yüreğimiz ve dualarımızla Mehmetçiğimizin yanındayız. Bizim de her zaman önceliğimiz vatan ve bu kapsamda hepimizin büyük çabalar harcayıp organize etmeyi planladığımız Zeytin Hasat Şenliğini iptal etmek durumunda kaldık." dedi.

Hasat Şenliğine Ne kadar Bütçe Ayrılmıştı ve Bu Bütçe Nasıl Değerlendirilecek

Konu Üzerine Belediye Başkanı Besim Dutlulu; ?Zamana yayarak yine organizasyonlarımızı, konferanslarımızı, panellerimizi düzenleyeceğiz. Misafirlerimiz gelecek, zeytinle ilgili değişik çalışmalar yapılacak, işin sadece eğlence boyutu kaldırıldı. Barış Pınar´ı Harekât´ını duyum aldığımız ilk gün konser planlarını iptal ettik.Umarız seneye barış ortamına sahip, terörün olmadığı bir Türkiye´de herkesin parmakla göstereceği bir etkinlik olur.? dedi.

Dutlulu´nun sözlerine ek olarak Alper Alhat ?Güçlü bir festival yapmayı planlıyorduk, yaklaşık iki aydır Belediye Başkanı Besim Dutlulu, İlçe Tarım Müdürü, Ziraat Odası Başkanı, Organize Sanayi ve sponsorlarımız bütçeli ve güzel bir program ortaya koymak için çalıştık. Belki bunu seneye tekrar yaparız ama şuanlık sadece panel ve konferanslar üzerinde duruyoruz. Konser ve eğlence gibi etkinliklerimiz tamamen iptal edilmiş durumda. Şuanda Akhisar´daki birlik ve beraberlik çok iyi durumda.? dedi.


Haber Kaynak : haber merkezi


BAŞKAN DUTLULU ODA BAŞKANLARINI AĞIRLADI

MANİSA’DA SEFO COŞKUSU

YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI