GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

AKHİSAR´DAN TÜRKİYE´YE

AKHİSAR´DAN TÜRKİYE´YE

Akhisar Sanayi Sitesi 18.blok No:11 faaliyet gösteren AS TARTI her geçen gün gelişen teknoloji ile terazi imalatı ve tamirini uzman kadrosu ile devam ediyor.

Akhisar Sanayi Sitesi 18.blok No:11 faaliyet gösteren AS TARTI  her geçen gün gelişen teknoloji ile terazi imalatı ve tamirini uzman kadrosu ile devam ediyor.

Ege Bölgesinin ve Türkiye´nin bir çok ilçesine tartı imal eden ve gerekli bakım onarım işlerini itina ile yapan AS TARTI  işletme sahibi Hikmet Sağır, tartı hakkında şöyle dedi. ?Tartı bir diğer adıyla terazi ilk olarak icat edildiğinden günümüze kadar gelen ticarette kullanılan bir tartı aletidir. Tartı imalatını Babam Ahmet Sağır İstanbul´da tartı imal eden firmada   çalıştığı yıllarda öğreniyor ve Akhisar´a dönüş yaptığı 1978 yılında kendi işyerini kurarak tartı  imalatına başlıyor. Babam Ahmet Sağır tarafından kurulan AS TARTI, 1983 yılında mekanik tartı terazi imalatına girerek 1993 yılında da elektronik tartı imalatına başladı. 1997 yılının Ocak ayında  firmamızı  şirkete çevirerek o günden bu güne Akhisar´a, çevre il ve ilçelerin yanı sıra Türkiye´nin bir çok iline ve ilçesine tartı kurarak bakım servis ve onarım işlerini yapıyoruz.

Yapılan arkeolojik araştırmalar sonucu Mısırlıların teraziyi bulduğu düşünülüyor  fakat isim olarak kimin icat ettiği tam olarak kesin değil. Terazi  M.Ö 3500 yılların da icat edildi. Ağırlık ve Ölçülere ilişkin ilk sistemler eski Mısır ve Babil´de geliştirildi. Bunlar tarım ürünlerini tartmak, ekili arazileri ölçmek ve ticaret işlemlerini standartlaştırmak için gerekliydi. Keçiboynuzu tohumlarının dört tanesinin 1 dirhem olarak belirlenmesi ve satıcıların, satın alan itibarlı kişilere jest olarak teraziye fazladan bir çekirdek koymalarıyla ?iki dirhem bir çekirdek´ tabirinin bu şekilde ortaya çıktığını biliyor muydunuz?

Bilinen ilk tartı, iki tabağın bir kirişe asılmasıyla yapılmış olan bir terazidir. Teraziyle kütle ölçme işlerine tartma denir. Eşit kollu terazide tartma, ölçülecek kütle, bilinen kütlelerle mukayese edilerek yapılır. Bunlar da, orta noktasında bir bıçak sırtı bulunan terazi kolu ve bu kolun uçlarına asılı duran iki kefe vardır. Bir kefeye kütlesi ölçülecek cisim diğer kefeye bilinen standart kütleler konularak denge tesis edilir. Bu tartı sisteminde yerçekimi.Ağırlık ve Ölçülere ilişkin ilk sistemler eski Mısır ve Babil´de geliştirildi. Bunlar tarım ürünlerini tartmak, ekili arazileri ölçmek ve ticaret işlemlerini standartlaştırmak için gerekliydi.  Aslına bakarsanız o zamanki toplumlarda çok fazla teraziye ihtiyaç yoktu. Bu ihtiyaç işin içine para olayı girdiğinde doğmuştur. Mısırlılar bulunduğu ilk zamandan itibaren çok değerli olan altınlarını tartabilmek için teraziyi icat etmişlerdir. Biz de Akhisar Sanayi Sitesi 18.blok No:11 iş yerimizde Ege Bölgesinin ve Türkiye´nin bir çok ilçesine tartı imal eden ve gerekli bakım onarım işlerini itina ile yaparak hizmet sunuyoruz. Tartı hassas bir şey olduğu için burada 1 kilodan 100 tona kadar müşterilerinin isteği doğrultusunda terazi imal ediyoruz. Tabi Terazi gibi biz de hassas olduğumuz için müşterilerimize güler yüzlü personelimiz ile müşterimize sadece tartı satarken değil gerek servis gerek kurulum veya arızasında kısa sürede hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçmişten beri böyle gelen bu süreç müşteri memnuniyetini ön planda tutarak yıllarca devam edecek. Çünkü biz müşterilerimize bir telefon kadar yakındayız.? dedi.


Haber Kaynak : erhan çelik


YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”