AKHİSAR´IN EN GENÇ VERGİ MÜKELLEFİ

AKHİSAR´IN EN GENÇ VERGİ MÜKELLEFİ

Akhisar´ın en genç kahvehane işletmecisi ve Akhisar Kahveciler Esnaf Odası´nın en genç üyesi girişimci Furkan Bağlan, ?Gençsin yapamazsın dediler, yaptım.? diyerek iş kariyerini anlattı.

Akhisar´ın en genç kahvehane işletmecisi ve Akhisar Kahveciler Esnaf Odası´nın en genç üyesi girişimci Furkan Bağlan, ?Gençsin yapamazsın dediler, yaptım.? diyerek iş kariyerini anlattı. Kahveciler ve Esnaf Odası´na kayıtlı vergi levhasına sahip en genç işletmeci olduğunu dile getiren Bağlan, ?Yaşıtlarım çok sorumsuz, hayatı toz pembe görüyorlar. Fakirlik nedir? Para nasıl kazanılır, bilmiyorlar, gördüğüm kadarıyla dile getiriyorum yanlış anlaşılmak istemem. Bizim Mustafa Kemal Atatürk´ün izinde giden gençler olarak bize bırakılan bu vatan için çok çalışmamız lazım. Maddiyatım elvermedi okuyamadım ama hayatı erken yaşta öğrendim.´ diyerek sözlerine başladı. İşletmeci, ?Ben Furkan Bağlan, Akhisar Kahveciler ve Esnaf Odası´nın en genç üyesiyim. Yaşım 18. Akhisar Ahmet Kayalı İş Hanı´nda ikinci katta ufakta olsa işletmem var. Doğma, büyüme buralıyım. Bu işle uğraşmaya başlayalı 3 yıl oldu. 15 yaşımda lise öğrencisiyken gerek maddi sıkıntılar gerek esnaflıkla uğraşmak istemem sebebiyle liseden mezun olamadan ayrıldım. 3 yıl önce çalışan olarak girdiğim yerde şimdi işveren konumundayım.? dedi. Kahvecilikle tanışma evresini anlatarak konuşmasına devam eden Bağlan, ?Aslında bu biraz kaderin yönlendirmesi oldu. Okulu bırakıp iş aramaya başlamıştım. Hangi kapıyı çalsam sigorta yapmayız diyordu ve çok az meblalarda ücret veriyordu. Gerçi burayada ilk başladığımda da sigortam yoktu ama sağlık olsun. Zanaat öğrendim ve ustam sayesinde şuan mekan sahibiyim.? dedi. Ustasını bir türlü dilden düşürmeyen genç işletmeci ?Ben her şeyi ustamdan öğrendim. Ustam Ayhan Kara, insanlarla esnaf diliyle konuşmayı, tertibi, düzeni her şeyi öğretti bana. Hala öğrendiklerimi uygularım, fark ederseniz her yerde bir düzen hakim. Sağ olsun bana büyük bir ağabeylik yaptı, üzerimde çok büyük bir emeği var.? dedi.

İŞLETMEYİ NASIL DEVİR ALDI?

Akhisar´da en genç kahve işletmecisi unvanına sahip Furkan Bağlan işletmeyi nasıl devir aldığını paylaştı. İsminden her bahsedişinde ?Sağ olsun ustam Ayhan Kara sayesinde bu işletmeyi devraldım.´ dedi ve sözlerine ek olarak, ?15 yaşında burada başladığımda beni her anlamda geliştiren ustam daha büyük bir işletme açma kararı aldı. Bu fikrini gerçekleştirdiğinde burayı devredeceğini başkalarıyla paylaşmadan önce benimle konuştu.Desteğini sonuna kadar esirgemeyeceğini söyledi ve gerçekleştirdi de. Başta amcalarım, kuzenlerim hatta kendi ailem, abilerim, annem, babam bile karşı çıktılar. İstemediler ama direne direne kabul ettirdim. Sonunda babam dayanamadı ve onay verdi. Şimdi herkes iyi ki yapmışsın diyor, konuşuyoruz bazen iyi ki bizi dinlemedin diyorlar. Burayı seviyorum. Farkındalığı yüksek, kültür seviyesi yüksek insanlarla bir arada olmak her anlamda beni olumlu etkiliyor. Onlar sayesinde kendi dünyamın haricinde bir dünya tanıdım. Eski patronum döneminde de tüm odalara servis yaptığımızdan işi devir aldığımda aynı samimiyette çalışmalarımıza devam ettik. Ötekileştirilmedim. Sağ olsunlar. 5-6 aydır işletmeyi devam ettiriyorum, borcum kalmadı şükür ki.?dedi.

?KENDİNİZE GÜVENİN?

Konuşmasını yaşıtlarına kendinize güvenin, yapabileceğiniz işin devamını getirin diyerek sonlandıran Bağlan, ?Yaşıtlarıma akıl vermiş gibi olmak istemiyorum ama hangi işi yapıyorlarsa sonuna kadar hakkını vererek devam ettirsinler. Hayatlarını boş geçirmesinler, doğruyu yanlıştan ayırt edenlerle bir arada olsunlar. Kendilerine güvensinler, bir işe başladıklarında devamınıda getirebilsinler, ufak bir prüzde arkalarını dönmesinler. Ben de çok büyük iş başardım diyemem ama genç yaşta yaptığım atılım sayesinde hayatım değişti, ilerleyen senelerde de kendi gelişimim adına bir şeyler yapmaya çalışacağım. Bir noktadan sonra size destek verip yanınızda duran insanların da arttığını fark edeceksiniz. Başta karşı çıkan ailem ve kuzenlerim hepsi destekçim oldular. Boş zamanlarında yardımıma geliyorlar. Herkese çok teşekkür ederim, sizlere de teşekkürümü ayrıca dile getirmek istiyorum.? dedi.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU