GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

AKHİSAR´IN KADIN SESLERİ

AKHİSAR´IN KADIN SESLERİ

Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi Kadın ve Siyaset Çalışma Grubu Akhisar´ın Kadın Sesleri Projesi Kapsamında Akhisar ÇYDD Başkanı Mürvet TOPAÇOĞLU ve Akhisar Kent Konseyi Engelli Meclis Yönetim Kurulu Başkanı Yeliz DEDEOĞLU´nu ziyaret etti.

Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi Kadın ve Siyaset Çalışma Grubu Akhisar´ın Kadın Sesleri Projesi Kapsamında Akhisar ÇYDD Başkanı Mürvet TOPAÇOĞLU ve Akhisar Kent Konseyi Engelli Meclis Yönetim Kurulu Başkanı Yeliz DEDEOĞLU´nu ziyaret etti.

Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Serpil PEHLİVAN ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı ziyaretlerde birçok konuda görüş alıverişinde bulundular.

ÇYDD Derneği Başkanı Mürvet TOPAÇOĞLU; ?Akhisar´da kadın temsilinin yeterli olmadığını, kadınların STK´ lar da daha fazla yer almasının önemli olduğunu düşünüyorum.?  Üye ve yönetici olarak kadınların kurumlarda kendisini ifade etmesi gerektiğini ifade eden TOPAÇOĞLU, derneğin kuruluş ve örgütlenme aşamasında erkek arkadaşların daha çok destek olduklarını belirtti. Ayrıca Türkan SAYLAN gibi bir kadının kurucu genel başkan olduğu bir dernekte yönetici olmaktan onur duyduklarını ifade etti. Genel merkezlerinden onay almak kaydı ile tüm projelere destek verebileceklerini ifade eden TOPAÇOĞLU, Kadın Meclisinin çalışmalarının da yanında olduklarını ve desteklediklerini belirtti.

Akhisar Kent Konseyi Engelli Meclis Yönetim Kurulu Başkanı Yeliz DEDEOĞLU ,Akhisar´ın kadın temsilinin birçok kente göre fazla olmasına rağmen yeterli olmadığını belirterek, özellikle engelli kadınları bu konuda daha fazla aktifleştireceklerini belirtmiş olup, kadın meclisi aracılığı ile de engelli kadınlara ve engelli annelerine çağrı yaparak; ?Bizimle birlikte olsunlar. Bize ulaşsınlar. Meclislerimizin çalışma gruplarında yer alsınlar. Birlikte Akhisar için daha çok şey yapalım.?dedi.

  Ayrıca Akhisar´daki kadın temsilcilerle birlikte projeler üretmek istediklerini, yaşanan iletişim kopukluğunun Kadın Meclisinin bu projesinden sonra sona ereceğine inandıklarını,Ticaret Odası Meclis Başkanı Feride SAKARYA´nın önerdiği Aile Danışma Merkezinin içerisinde engelli ve ailelerine hizmet verecek bir birim açılabileceğine inanarak, ?Bunun da kadın temsilcilerin gündeminde olmasını istiyoruz.?dedi.     DEDEOĞLU, Akhisar´ın fiziki olanaklarının daha uygun hale getirilmesinin bir ihtiyaç olduğunu ancak sadece bedensel engelliler değil zihinsel engelliler ve aileleri için uygun alanlar yaratılması gerektiğini söyleyerek özelikle engelli ailelerinin psikolojik yıpranmışlıklarını rehabilite etmek gerektiğini belirtti.

    


Haber Kaynak : haber merkezi


BAŞKAN DUTLULU ODA BAŞKANLARINI AĞIRLADI

MANİSA’DA SEFO COŞKUSU

YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI