AKHİSARLI AHMET GÖÇEN´İN EMEĞE GÖÇ HİKAYESİ

AKHİSARLI AHMET GÖÇEN´İN EMEĞE GÖÇ HİKAYESİ

Aslen Akhisar´a bağlı Karaköy mahallesinden olan ve yirmi beş yıl önce Kırgızistan´a göç ederek oto boyacılığı yapan Ahmet Göçen´in(51) emeğe ve ekmeğe göçünün hikayesi proje filmi oldu.

Aslen Akhisar´a bağlı Karaköy mahallesinden olan ve yirmi beş yıl önce Kırgızistan´a göç ederek oto boyacılığı yapan Ahmet Göçen´in(51) emeğe ve ekmeğe göçünün hikayesi proje filmi oldu. Kısa film ve konusu hakkında bilgi aldığımz Ahmet Göçen(51) ibretlik hayat hikayesini okurlarımızla paylaştı.
Geçtiğimiz günlerde Kırgızistanda belgesel niteliğinde çekilen filmin öznesi Ahmet Göçen(51), konusu ise iş ve ekmek parası için yapılan 5 bin 2 yüz kilometrelik göç.
Yıllardır gurbette geçen hayatını kısaca özetleyen Ahmet Göçen ?Soyadımın hakkını verdim. Önce ülke içinde sonra da yurt dışında emeğe ve ekmeğe göç yaşadım. Çocuk yaşta ailemden ayrı İzmir´de bekar evlerinde başlayan göç hikayesi, sonra Rusya, Türkmenistan ve Kırgızistan´da devam ediyor. Bizim mücedelemiz ekmeğimizi kazanma mücadelesi. Hayatım mücadelelerle geçti. Pes etmedim. Bizim lügatımızda pes etmek olmadığı için çile de çektim. Ancak güzel bir iş ürettiğimiz zaman tüm yorgunluğumu alıyor. Burada mutluyum, memleket özlemi dışında bir derdimiz yok çok şükür.?
diyerek binlerce kilometre uzaktaki emeğe ve ekmeğe olan göçün serüvenini açıklıyor ve ekliyor ?Ben ekmeğimi kazanmanın mücadelesine başladığım gün büyüdüm, 13 yaşında başladığım ekmek ve emek mücadeleme devam ediyorum. Bişkek´ten Akhisar´a ve tüm dostlara selam ve sevgilerimi gönderiyorum." Dedi.


Haber Kaynak : semih gürmen


BAŞKAN DUTLULU ODA BAŞKANLARINI AĞIRLADI

MANİSA’DA SEFO COŞKUSU

YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI