AMATÖR DENİZCİLİK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

AMATÖR DENİZCİLİK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Akhisar Esnaf Odaları tarafından amatör denizcilik eğitimi düzenlendi.

Akhisar Esnaf Odaları tarafından amatör denizcilik eğitimi düzenlendi. Akhisar Esnaf Odaları tarafından amatör denizcilik eğitimi alarak deniz araçlarını kullanma  sertifikası sınavı Akhisar Belediye Meclis Salonu´nda yapıldı. Uzak doğu gemi kaptanı Ahmet Olcay Filiz´in sunuculuğunu yaptığı program; saygı duruşu ve İstilal Marşı´mızın okunması ile başladı. Kursta açılış konuşmasını yapan Hasan Ali Men  ?Sayın Belediye Başkanım, Sayın Dikili Liman Başkanımız, birbirinden çok çok değerli katılımcılar, hepiniz hoş geldiniz. Akhisar Esnaf Odası olarak düzenlemiş olduğumuz, bu hususta emeği geçen belediye personelinden Dikili Liman Başkanı´mıza çok teşekkür ediyorum. Sivil toplum örgütü olarak her zaman toplum yararına bulunduğumuz bölgenin, gelişmesi, kalkınması, ekonomik olarak, kültürel olarak her zaman biz Akhisar halkının hizmetinde olduğumuzu da buradan beyan etmek istiyorum. Değerli Dikili Liman Başkanımızın bu kursun düzenlenmesinde çok büyük katkısı olmuştur. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Akhisar´ı tanıtma fırsatı bulduk, inşallah bundan sonraki programlarda da tekrar beraber olacağız, değerli katılımcıların alacağı belgenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.? dedi.

Dikili Liman Başkanı Musa Uykur ise yaptığı konuşmasında  ?Sayın Belediye Başkanım, Sayın Oda Başkanlarım, çok kıymetli denizci adaylarımız hepiniz hoş geldiniz. Sizleri görmekten, sizlerin bu enerjilerinizin bize yansımasından son derece mutluyum. Malum bildiğiniz gibi 2023 yılı Cumhuriyet´imizin 100. kuruluş yılı olacak. Bu kapsamda bakanlığımız birçok hedefleri belirledi. Bu hedeflerden birisi de bir milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına denizciliği sevdirmek, denize yönlerini döndürmek, denizci millet, denizci devlet hedefini yakalamaktadır. Bizde Liman Başkanlığı olarak bu eğitim ve hedefler doğrultusunda tam yol devam etmekteyiz. Buraya bizim ikinci gelişimiz, burada bulunmaktan da son derece mutluyum. Bu eğitim sonucunda bir sınav yapılacak sınavdan sonra kaptan olacaksınız, sorumluluğu çok büyük olacak. 24 Metreye kadar özel tekne kullanacaksınız. Denizlerimiz de Türk Bayrağını dalgalandıracaksınız. Dümen çevireceksiniz. Yelken sürebileceksiniz, bu anlamda sorumluluğunuz çok büyük olacak, can taşıyacaksınız, mal taşıyacaksınız. Ben eğitim burada tertiplenmesi için Oda Başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum bizlere sundukları katkılardan dolayı. Sözü fazla uzatmadan sınavımız sadece sunumlara odaklaşırsa hayatta başarılı olduğunuz sınavlar gibi bu sınavda da başarılı olacağınıza hiçbir kuşkum yoktur. Şimdiden sizlere puanınız net olsun, başarılar diliyorum? dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise  ?Ben sınav olmaya gelmiştim ama konuşma yapacağım şimdi. Değerli Dikili Liman Başkanımız, Oda başkanlarımız, katılımcılarımız, kaptan adaylarımız hepiniz hoş geldiniz. Bu hizmetin ayağımıza getirilmesinde özellikle Dikili Liman Başkanımız ve Oda Başkanımıza çok teşekkür ederim. Gerçekten de güzel bir hizmet ve biz, ben açıkçası kendi adıma söyleyeyim yıllardır böyle bir etkinlik yapılsa de alsam diye bekliyordum. Gemim olduğundan, teknem olduğundan değil ama en güzel tekne arkadaşının teknesi malum. İnşallah hepiniz ilerde güzel maceralar yaşarsınız, güzel tatiller yaparsınız bu belgelerinizle. Hepinize hayırlı uğurlu olsun bu arada kaptan dediniz, nikâhta kıyabiliyorsunuz. Ne güzel hayırlı işlere de vesile olursunuz. Kolay gelsin, hepinize başarılar dilerim.? dedi. Uzak doğu gemi kaptanı Ahmet Olcay Filiz ise yaptığı kısa konuşmasında ?Ben uzak doğu kaptanıyım. Yaklaşık 15 yıl kadar gemilerde kaptan olarak çalıştım, stajyerlikten başladım stajımı bitirdikten vardiya zabıtı olduk daha sonra 2. Kaptanlık uzak doğu gemi kaptanı olarak da jübilemizi yaptık. Sizlere de bu sınavın ve belgelerinizin hayırlı olmasını dilerim.? dedi. Sinevizyon gösterimi ile devam eden amatör denizcilik kursu yaklaşık 2 saat sürdü. Kurstan sonra amatör denizcilik belgesi almak isteyen adaylar sınava tabi tutuldu, sınavda başarı gösteren adayların belgeleri daha sonra teslim edilecek.


Haber Kaynak : erhan çelik


BAŞKAN DUTLULU ODA BAŞKANLARINI AĞIRLADI

MANİSA’DA SEFO COŞKUSU

YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI