GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

ÇUVAL ÇUVAL ÇÖP TOPLANDI

ÇUVAL ÇUVAL ÇÖP TOPLANDI

İlçemizin doğal güzelliklerinden Başlamış Çayı ve çevresi doğaseverlerin ilgi odağı olmasının yanında çevre kirliliği ile baş etmeye çalışıyor.

İlçemizin doğal güzelliklerinden Başlamış Çayı ve çevresi doğaseverlerin ilgi odağı olmasının yanında çevre kirliliği ile baş etmeye çalışıyor. Çin´in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılım gösteren, Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde alınan karar doğrultusunda piknik yapmak yasaklanmış ve vaka sayılarının düşmesi ile yeniden serbest bırakılmıştı. Aradan kısa süre geçmesine rağmen piknik yapmak, kendini doğaya atmak isteyen vatandaşlar havası ve suyu bakımından Akhisar´ın önemli noktalarından Başlamış Çayı ve çevresinin ziyaretçi sayısını arttırdı. Buna istinaden çevre kirliliği de beraberinde geldi. Akhisar Belediyesi tarafından doğanın korunması ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için bölgeye temizlik ekipleri yollandı.

?BİZ DE PİKNİK YAPMAYI SEVİYORUZ AMA?

Akhisar Belediyesi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda ise ?Biz de piknik yapmayı seviyoruz ama piknikten sonra çevremizi temizleyerek ayrılıyoruz. Ekip arkadaşlarımız Başlamış Çayı etrafında temizlik çalışmalarına devam ediyor. Lütfen şehrimizi kirletmeyelim, güzel anılarımızla birlikte çöplerimizi de yanımızda götürelim.? İfadelerinin yer aldığı paylaşımı gerçekleştirdi.

ÇUVAL ÇUVAL ATIK

Temizlik ekiplerinin çevrede yaptığı ufak çalışma sonucunda çuval çuval atık toplandığının görülmesi herkesi hayrete düşürürken bölgenin eski haline dönesiye kadar çalışmaların devam edeceği bilgisi de edinildi. Plastik atıklarından, kâğıt ve türevlerine değin her türlü atık maddenin çevreye dağıldığı Başlamış Çayı ve çevresinde piknikçilerin ateş yaktığı ve işleri bittiğinde bırakıp gittiği ocak benzeri oluşumlar da dikkat çekti. Ormanlık alanlara yakın kesimde bulunan Başlamış bölgesinde olası yangın çıkma ihtimallerini de akla getirdi. İlerleyen süreçte denetim ve temizlemenin daha da sıklaşacağı öğrenildi.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


BAŞKAN DUTLULU ODA BAŞKANLARINI AĞIRLADI

MANİSA’DA SEFO COŞKUSU

YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI