GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

DERYA UN´DA HASAT ZAMANI

DERYA UN´DA HASAT ZAMANI

Leziz poğaça ve börekler, tatlılar ve pideler. Hepsinin ortak noktası buğdaydan elde edilen ve temel besin maddemiz olan undan üretiliyor olmasıdır.

Leziz poğaça ve börekler, tatlılar ve pideler. Hepsinin ortak noktası buğdaydan elde edilen ve temel besin maddemiz olan undan üretiliyor olmasıdır. Buğday, un,bulgur, makarna nişasta insanların besin kaynağını oluştururken, aynı zamanda buğdaydan elde edilen kepek de hayvanların besin kaynağıdır.  Bundan dolayı buğday sadece ülkemizde değil tüm dünya da en fazla yetiştirilen tarım ürünüdür.

2016 yılında bir önceki yıla göre un ihracatı %26 oranında artarak 3.5 milyon tona yükseldi. Türkiye yılda yaklaşık 12 milyon ton civarında un üretmektedir. 2004 yılında 800 bin ton un ihraç eden Türkiye, 2016 yılında 3.5 milyon ton un ihraç etti. Uluslararası Tahıl Konseyi (İGC) verilerine göre 2015/2016 sezonunda dünya un ticaretinin %30´unu yaparak un ihracatında dünyada birinci sırada yer alırken, 1 milyar 70 milyon dolarlık dövizi ülkemize taşıdı.  Son 10 yılda Türk unu üreticileri 156 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirdi.

Toprak Mahsülleri Ofisi 2017/2018 sezonunda Türkiye de  buğday rekoltesinin yaklaşık 21 milyon ton olacağını öngörürken,  Uluslararası Hububat Konseyi (IGC) 25 Mayıs 2017 tarihli son raporunda, dünya buğday üretiminin 736 milyon ton düzeyinde gerçekleşmesini beklediğini açıkladı.

İşletme sahibi Mehmet Çandar yaptığı açıklamada şunlara yer verdi;  ?Umarım Akhisar ve Türkiye için iyi ve bereketli bir hasat olur. Akhisar da 2016 yılına göre rekolte beklentisi yüzde %10 daha yüksek, fiyatlar ise %20 artış göstermektedir. Akhisar ve civarında bu yıl 9 bin ton buğday hasat edileceği öngörülmektedir. 17 bin ton stok kapasitesi olan Derya Un alımlarını Akhisar´dan sonra Balıkesir, Trakya, Bandırma, Polatlı, Ankara, Konya´da devam edecektir.  Daha sonra Kazakistan, Rusya, Almanya gibi ülkelerden ithal buğday alımına devam edecektir. Öncelikli amacımız Akhisar´a ve Türkiye´ye iyi bir şekilde hizmet edebilmek ve üretken olmaktır. Ne kadar üretici bir toplum olursak ekonomiye katkımız o kadar olur. Bu da Türkiye´mizi ekonomik açıdan daha özgür kılar diye düşünüyorum. Türkiye´miz her bakımdan çok güzel, aynı zamanda çok da hızlı gelişen bir ülkedir. Ülkemizin gelişmesini seyretmek ve dış ülkelerde ürünlerimizin altında ?Made in Turkey? yazısını görmek ayrıca gurur veriyor. Bu anlamda hayırlı bereketli hasatlar diler,herkesin Ramazan bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.? dedi.

 


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”