SPOR

SPOR Haberleri

DEVREYE MAĞLUP GİRDİ

DEVREYE MAĞLUP GİRDİ

Türkiye Basketbol Ligi(TBL) 15. hafta karşılaşmasında evinde Nadir Gold İstanbul Baket´i ağırlayan Lider Akhisar Basket mücadeleden 74-76 mağlup ayrıldı.

Akhisar Belediyesi Kapalı Spor Salonu´nda 15 Ocak Cuma günü, saat 18.00´de başlayan ilk yarının son mücadelesinde Lider Akhisar Basket ile son sıradaki İstanbul Basket mücadele etti. Parkede galip gelmek adına kıyasıya geçen karşılaşmada yüzü gülen taraf deplasman ekip oldu.

İLK GALİBİYET

 2020-2021 sezonu 15. hafta karşılaşmasında ilk galibiyetini alan Nadir Gold İstanbul Baket böylelikle puanını 16´ya çıkardı.  Akhisar Basket ise aldığı mağlubiyete rağmen hala zirvedeki yerini koruyor. Mücadeleden galip ayrılmaları halinde Samsunspor ile aradaki puan farkını açabilecek Yeşil Devler bu şansı değerlendiremedi.

KARŞILAŞMA ÜZERİNE

TBL 15. haftasında karşılaşan Akhisar Basket ve İstanbul Basket arasındaki mücadelede hava atışını Tarık Sezgün ile deplasman takım kazandı. Buna rağmen ilk sayıyı 3´lük atış ile Yeşil Devler kaydetti. İlk periyodun sonunda skor tabelasına bakıldığında 20-25´lik skor ile İstanbul Basket öndeydi. İkinci periyodda aradaki farkı eriten Akhisar Basket tüm çabalarına rağmen 45-46´lık skorla yarıya 1 sayı geride girdi. Üçüncü periyodda iki takımda baskını arttırmaya çalışsa da skor dengesinde pek değişim meydana gelmedi. 59-61 İstanbul temsilcisi son çeyreğe önde girdi. Son periyodda mücadeleden galip ayrılmak için son kozlar oynansa da deplasman takım İstanbul Basket Lider Akhisar´ı 74-76 yenerek yüzü gülen taraf oldu. Böylelikle 2020-2021 sezonundaki ilk galibiyetini de almış oldu.

İLK 5´LER

Akhisar Belediyesi Basketbol takımı 2020-2021 sezonu 15. hafta mücadelesinde oynanan İstanbul mücadelesine Doğukan Şanlı, Alihan Deniz Genç, Ömer Sancaklı, Berkay Kansu ve Gökhan Akkoyun beşlisiyle başladı.
İstanbul Basket ise mücadeleye Donte Clark, Enes Bayraktar, Muhammet Ali Güneş, Tarik Sezgün ve James White ile parkeye indi.

EN SKORER İSİMLER

Akhisar Basket ile İstanbul Basket arasındaki mücadelenin en skorer ismi 30 sayı ile Donte Clark oldu. Akhisar Basket adına mücadelede en skorer oyuncu ise 19 sayıyla Alihan Deniz Genç oldu.  Donte Clark´ı 16 sayı ile Muhammet Ali Güneş takip ederken Alihan Deniz Genç´in arkasında 15 sayıyla Doğukan Şanlı yer aldı.

GÖREVLİLER

Akhisar Basket ile İstanbul Basket arasındaki mücadelede Has Hakem olarak Orkun Yurttaş görev aldı. Fatih Güler 1. Yardımcı Hakem, Samet Erdoğan ise 2. Yardımcı Hakem olarak mücadele de görev yaptı.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


AKHİSARSPOR, PROFESYONEL LİGLERE VEDA ETTİ

OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP