GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

ETKİNLİKLER İPTAL

ETKİNLİKLER İPTAL

Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinlikler pandemi sebebiyle ertelendi.

Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinlikler pandemi sebebiyle ertelendi.

Koranavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak ilimizde de uygulamaya geçirildi. İl Hıfzıssıhha Kurulundan yapılan açıklamada; ?Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiye kararı doğrultusunda, mevsimsel etkiler de göz önünde bulundurularak, 02.10.2020 tarihinden itibaren 01.12.2020 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinliklerin ertelenmesine ilişkin 2020/122 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı alınmıştı. Gelinen aşamada son dönemde Koronavirüs salgınının yayılımında tüm Dünya´da ve özellikle Avrupa´da hızlı bir artış yaşandığı ve Ülkemizde de vaka ve hasta sayılarında yükseliş görüldüğü kamuoyunun malumudur.

        Bu çerçevede Sağlık Bakanlığınca fiziksel mesafenin korunmasının zor olacağı Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurumu niteliğindeki Meslek Kuruluşları, Birlikler veya Kooperatiflerin geniş katılımlı toplantılarının yapılmayarak 3 (üç) ay sonraya ertelenmesinin önerildiği İçişleri Bakanlığının 27/11/2020 tarih ve 19961 sayılı yazısıyla bildirilmiştir.
         -Bu doğrultuda 2020/122 sayılı İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla 01.12.2020 tarihine kadar yapılmaması kararlaştırılan Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurumu niteliğindeki Meslek Kuruluşları (Meslek odaları) ve üst kuruluşları, Birlikler ve Kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinliklerin (Genel Kurul Toplantıları dahil) 01.03.2021 tarihine kadar ertelenmesine,

-Toplulaşmaya sebebiyet vererek sosyal mesafenin korunmasını zorlaştıran iş yeri açılış törenlerinin de yeni bir karar alınıncaya kadar yasaklanmasına,  karar verilmiştir.

        Yukarıda yazılı kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunun 195. Maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulacaktır.? İfadelerine yer verildi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ