GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

FARKINDA OLALIM

FARKINDA OLALIM

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü nedeniyle otizm konusunda farkındalık yaratmak için 6 Nisan´da Novada Outlette 6 yaşındaki otistik hastası Zehra Avcı´nın yaptığı resimler sergilenecek.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü nedeniyle otizm konusunda farkındalık yaratmak için 6 Nisan´da  Novada Outlette 6 yaşındaki otistik hastası Zehra Avcı´nın yaptığı resimler sergilenecek.

?16 aylıkken göz temasının sınırlı olmasından şüphelendik?

6 yaşındaki Zehra´nın okul öncesi öğretmeni olan annesi Seher Avcı, 16 aylıkken Zehra´nın göz temasının sınırlı olması ile 16 aylıkken bütün şekilleri,renkleri,10´a kadar sayıları bilmesine rağmen ve hayvanları isimlendirmesine rağmen anne baba dememesinden şüphelenip doktora gittiğini ifade etti.Zeka anlamında bir probleminin olmadığını belirten Anne Avcı, 26 aylıkken otistik tanısı konulduğunu söyledi.

?Çocuklarla iletişim kurmanın bir yolu bulunmalı?

 Avcı; ?ilk olarak çok zordu. Duvardan sen geliyor,Zehra´dan ses gelmiyordu dedikleri tabiri yaşadık. Onun istediği şeyler yönünde bir iletişimimiz vardı onun dışında pek iletişimimiz yoktu. İlk tanıyı alınca çok korktuk. Kendi istediğimiz şeyleri öğretmeye çalıştık ama olmadı biz de onun istediği yoldan onun sevdiği şeylerle öğretmeye çalıştık. Hiç anne demeyecekken anne demeyi öğrendi. Arkadaşlarının isimlerini söylüyor, hikaye anlatıyor ama akranlarının gerisinde. Bir gün o da olacak umutluyuz biz. Hep umutlu olmaları gerekiyor. İlla ki bir gün o çocuğa ulaşılabiliyor. Nerden yakalanacağının bulunması çok önemli. Çok sevdiği bir şeyi bulup oradan çocuğa ulaşılabilir.  

?Resimleri daha ayrıntılı çizebiliyor?

Kurum öğretmeni Sevilay Topuzkanamış,Zehra´nın görsel yeteneğinin çok iyi olduğunu söyleyerek onun  resim çalışmalarına değindi.  Topuzkanamış; ?Zehra hayvan resimlerini çok seviyor.Genelde resim yapmayı çok seviyor.Çoğunlukla doğa resimleri yapıyoruz.Resim yaparken Zehra´nın birebir beni taklit etmesini istiyorum. Ama Zehra kendi yaratıcılığını da ekliyor ve benim yapmadığım ya da yaptığım şeyleri daha ayrıntılı çiziyor. Zehra resmine bir şey eklemek istiyorsa onun özgürlüğüne dokunmuyorum. O kuş ve benzeri şeyler çiziyor. Her türlü boya ile resim yapmayı çok seviyoruz.Zehra istediği her zaman resim yapmaya hazırım. Onun gelişimine katkıda bulunmaya çalışıyorum.?dedi.

?6 Nisan´da Novada´daki sergimize herkesi davet ediyoruz?

 Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Anaokulu müdürü Durmuş Eliuz ; ?Kurumda bir buçuk yıl görev yapıyorum. Öğretmenimiz Sevilay Hanım Zehra ile ilgili olarak yaptığı resimleri sergileme fikri sundu.Zehra tüm otistik çocuklar adına bir sembol olsun diyerek gerekli dokunuşlar yapıldığında ne kadar ilerleme kaydedebileceğini tüm çevremize göstermek ve daha fazla kitleye ulaşabilmek için bir sergi yapmayı uygun gördük. Gerekli izinleri İlçe Milli eğitim müdürlüğünden aldık. 6 Nisan´da Novada´da sergimiz var. Bütün Akhisar halkını davet ediyoruz.?dedi.

 


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU