GENÇLİK SPOR KULÜBÜ, ÖĞRENCİLERİN SPOR KÜLTÜRÜNÜ, KAZANMASINI SAĞLAMAK

GENÇLİK SPOR KULÜBÜ, ÖĞRENCİLERİN  SPOR KÜLTÜRÜNÜ, KAZANMASINI SAĞLAMAK

Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri ile kurulan Akhisar Gençlik ve Spor Kulübü 2019 yılında ilk olarak Judo, Güreş branşlarında faaliyete başlamış, daha sonra 2020 yılı itibari ile Yüzme ve Voleybol branşında da kulübümüz bünyesinde alt yapı oluşturma

Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri ile kurulan Akhisar Gençlik ve Spor Kulübü 2019 yılında ilk olarak Judo, Güreş branşlarında faaliyete başlamış, daha sonra 2020 yılı itibari ile Yüzme ve Voleybol branşında da kulübümüz bünyesinde alt yapı oluşturmak amaçlı sporcular seçmek ve yetiştirmek için faaliyetlerine devam etmektedir.

                Bu çalışmalarımızın amacı; kulübümüz altyapısını oluşturarak, sağlam temeller üzerinde geleceğin yıldızlarını yetiştirmektir. Gençlik Spor Kulübümüz, aynı zamanda öğrencilerimizin tüm hayatları boyunca yaşam kalitesini ve başarılarını arttırmak, spor kültürünü, disiplinini ve sportif vücut yapısını kazanmasını sağlamaktır.

                Eğitimimiz, yalnızca belirli bir spor branşını hedef alan eğitim değil; öğrencilerin fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini kapsayan çok yönlü bir eğitimdir. Gelişim dönemindeki öğrenciler üzerinde sporun rolü, yalnızca fiziksel çalışma ve gelişim ağırlıklı değildir. Öğrenciler spor yaparak sosyal bir çevre içinde kendilerini tanımak, bir ekibe katılmak, ekip üyesi olarak mücadele etme, paylaşma, öz çalışma disiplinini kazanma fırsatını bulurlar. Ayrıca sporcuların beslenmesi, okul - akademik başarıları takip edilip, tam zamanlı bir eğitimin içinde olduklarının bilincini aşılamak da ilkemizdir. Öğrencilerin bu çalışma ortamı içinde başarısını değerlendirirken, öğrencinin çalışmalara devamı ve katılımı, çalışma disiplini, kendini geliştirme arzusu ve grup içinde kendini ne kadar geliştirdiği önemlidir.

                Kulübümüze devam eden sporcuların, sosyal, fiziksel ve teknik gelişimleri sürekli olarak izlenir. Belirli aralıklarla yapılan düzey değerlendirme çalışmalarının sonuçlarına bağlı olarak sporcular bir ileri düzeyde çalışan gruba katılabilir veya kendi gruplarında çalışmalarını sürdürebilirler. Antrenmanlarımızda belirlenen çalışma süresini tamamlayan ve beklenen düzeye ulaşmış olan öğrenciler, yaşlarına ve yeteneklerine uygun olarak hazırlık grubu takımlarında yer alırlar.

                Kulübümüzün kurulması ve idamesi için desteklerini esirgemeyen ilk başta Gençlik ve Spor Bakanlığına, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve Akhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne sonsuz şükranlarımızı sunar, Akhisar´ımıza sundukları imkanlar için ayrıca teşekkür ederiz.

                Akhisarlıların Gençlik Merkezimizde; Kız - Erkek Voleybol takımı, Kız - Erkek Judo takımı, Erkek Futbol, Erkek Güreş takımlarının olduğunu bilmesini, kapımızın tüm sporculara açık olduğunu duyurur, 2009-2012 doğumlu erkek, 2010-2012 doğumlu kız çocuklarımızı çalışmalarımıza beklediğimizi belirtiriz. İrtibat için Akhisar Kapalı Spor Salonu merkez ofisimiz ve Gölet mevkii Gençlik Merkezi ofislerinden detaylı bilgileri alabilirler.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


AKHİSARSPOR, PROFESYONEL LİGLERE VEDA ETTİ

OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP