GÜRAL “MEHMET MUŞ'A AÇIK MEKTUBUMDUR”

GÜRAL “MEHMET MUŞ

Türkiye Pazarcılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Akhisar Pazarcılar Odası Mustafa Güral “Bıçak kemiğe dayandı, KOSGEB kredi talebim” adı altında Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a istekte bulundu.

Güral konu üzerine yaptığı açıklamada “Sayın Bakanım; Ekonomistsiniz, ekonomi konusunda doktorası olan bir siyasetçisiniz. Salgından dolayı kriz yaşayan ve şuan ki ekonomik durumu en iyi bilenlerden birisiniz. Dolayısıyla Pazarcı esnafını da kapsayacak bir şekilde esnafa destek kredilerini Allah'ın adaleti ışığında dağıtmanız kaçınılmazdır. Pazarcı esnafı kısıtlı olan elindeki sermayesini alnının teriyle, bileğinin gücüyle birleştirmiş bir girişimcilik ruhunun adıdır. Eğer pazarcı esnafı olmazsa bu rekabetçi ortam ortadan kalkar. Marketler tüketiciyi yok eder diye gerekli görüşlerimizi bildirmiştik. Maalesef hükümetimiz tarafından ikazlarımız dikkate alınmadı. Ve pazar yerlerimiz kapatıldı. Halk marketlerin sömürü düzenine teslim edildi. Meyve ve sebze fiyatları bir anda 2'ye 3'e katlandı. Salgın nedeniyle tam kapama ve esnek kısıtlamalardan dolayı pazarcı esnafımız maddi yönden çok etkilenerek ödemeleri art arda geldiği için zorluk yaşamışlardır. Ve halen de maddi sıkıntı içindedirler. 24/04/2021 tarihinde yapılan kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamada. KOSGEB tarafından verilecek hizmetler ve desteklerden yararlanacak küçük ve orta büyüklükteki işletmelere ilişkin 'Mikro ve küçük işletmelere KOSGEB' hızlı destek paketi açıklanarak 3 yıl sonra ödemeli faizsiz kredi sağlanmıştır. Tarafınızdan verilen bu kredi maalesef pazarcı esnafı yararlanamamaktadır. Pazarcı esnafınında maddi yönden yaşamış oldukları bu zor günleri daha rahat atlatabilmeleri için mikro ve küçük işletmelere sağlanan kredi paketinin pazarcı esnafınıda sağlanmasını talep ediyoruz. Puan ve kefil gösterme şartı dayatılmadan krediler sunulmalıdır mağdur olmuş, borçlarını ödeyememiş icralık olmuş pazarcı esnafımızın takdir edersinizki puanı kalmaz. Sağlayacağınız kredi miktarı 15 bin mi , 20 bin mi, 30 bin mi olur? Bu miktarları meslek gruplarının oda başkanlıklarına veya TESK'in görüşü ışığında belirlerseniz en doğrusu olacak ve Allah için verilecek kredi destek ve destek kredileri yerini bulacaktır. ‘KOSGEB’ artık bütün meslek kollarındaki küçük esnaflara destek elini uzatmalıdır. Eğer ‘KOSGEB’ şahıs işletmelerine destek elini uzatamaz ise o zaman devlet bankalarına vereceğiniz talimatla şartsız destek kredilerini almaları sağlanmalıdır.

Sayın Bakanım özetle ağlık konusu her şeyden önemlidir. Ancak insanlarında bir şekilde aç kalmamak için temel ihtiyaçlarını karşılaması gerekmektedir. Bu süreçte devletimizin 'Sosyal Bir Devlet' olduğunu göstermeli ve işini, aşını kaybedenlere en az geçineceği kadar destek vermelidir. Bu günler DEVLETİMİZİN fedakarlık yapma günüdür. Son 1 yıldır salgın süreci özellikle de sabit geliri olmayan pazarcı esnafımızı mağdur etmiştir. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Sözün bittiği noktadır artık pazarcı esnafınında çığlıklarını duymanız önem arz etmektedir. Zor günleri aşmak için bütün devlet kurumları, yerel yönetimleri ve sivil toplum örgütlerinin el ele vererek bir seferberlik içinde hareket etmesi gerekmektedir. Öneri ve görüşlerimizi takdirlerinize sunuyor saygı ve hürmetlerimle arz ediyorum.

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanlığı.” ifadeleri yer aldı.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”