Tarım ve hayvancılık

Tarım ve hayvancılık Haberleri

İLÇE TARIM TEKNİK EKİBİ SAHA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

İLÇE TARIM TEKNİK EKİBİ SAHA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Sebze Masası teknik ekibi Çamönü, Sarıçalı ve Akselendi Mahallelerindeki örtü altı üretim tesislerini ziyaret etti.

Sebze Masası ekipleri yaptığı açıklamada “Örtü altı hıyar yetiştiriciliğinde iklim şartlarının uygun gitmesi sayesinde fidelerin hızlı geliştikleri görülürken; çiçeklenme ve meyve tutumu da olağan seyrediyor.” dedi.

Maaliyeti azaltıp aynı üretimi sağlamanın tavsiyesini veren teknik ekip konuyla ilgili “Yüksek tünel serada üretim yapan çiftçilerimiz genellikle masuralara çift sıra dikim modelini tercih ediyor olsalar da teknik ekibimiz, -fide sayısı ve maliyetin daha çok olduğu bu yöntemden ziyade- daha az fide ve maliyet ile eşit verim alınan tek sıra dikim ve çift damlama yöntemini öneriyor.” İfadelerini kullandı.

Saha çalışmalarını düzenli sürdüren teknik ekip domateste bakteriyel leke hastalığına rastlanıldığını aktarıp hıyarda hasadın başlayabileceğini şu sözlerle aktardı; “Şubat ayı ortasına doğru dikilen domates ve hıyar fidelerinin gelişme durumunun iyi olduğu müşahade edildi. Domateslerde ilk salkımların oluştuğu görülürken, bazı domates bitkilerinde yağışlı geçen dönemlerden kalan bakteriyel leke izlerine rastlandı. Öte yandan hıyarda ise artık hasadın başlayabileceği belirtiliyor.”


Haber Kaynak : haber merkezi


İL MÜDÜRÜ ÖZTÜRK; “GELİŞEN TEKNOLOJİNİN TÜM İMKÂNLARI İLE SAHADAYIZ”

ÇİFTÇİLER DOMATES GÜVESİNE DİKKAT

İLÇE TARIM TEKNİK EKİBİ SAHA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

BAĞLARDA OLUŞAN ZİRAİ DON ZARARI KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

İLÇE TARIM BUĞDAY KONTROLLERİNE DEVAM EDİYOR

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ SAHA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

KIRSAL KALKINMA YATIRIM DESTEĞİNE BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR