INFLUENZA’DAN KORUNMANIN YOLLARI NELERDİR?

INFLUENZA’DAN KORUNMANIN YOLLARI NELERDİR?

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Hastanesi influenza’dan korunmanın yollarını paylaştı.

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Hastanesi’nin paylaştığı bilgi notunda; “*Grip aşısı olun. Grip aşısı influenzadan korunmanın en etkili yoludur. 

*Hijyen kurallarını uygulamaya özen gösterin. Ellerinizi sık sık en az 20 saniye sabun ve suyla yıkayın. Mikropların yayılmasını önlemek için yüzünüze, özellikle gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçının.

*Grip belirti ve semptomlarını bilin. Grip; ateş, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı veya tıkanıklığı, kas veya vücut ağrıları, baş ağrıları, yorgunluk ve bazen kusma veya ishal gibi çok çeşitli semptomlara neden olabilir. Bu semptomlardan herhangi birini yaşarsanız, gribin yayılmasını önlemek için evde kalmanız ve başkalarıyla temastan kaçınmanız önemlidir.

*Hasta olduğunuzda evde kalmaya dikkat edin. 

*Yaşam alanlarınızı temiz tutun.

*Bolca dinlenin. Bolca dinlenmek genel sağlığınız için önemlidir ve vücudunuzun griple savaşmasına da yardımcı olur. 

*Aktif kalın. Düzenli fiziksel aktivite, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olur ve vücudunuzun griple savaşmasını kolaylaştırır.

*Sağlıklı beslenin. Sağlıklı bir diyet yapmak, güçlü bir bağışıklık sistemini korumak için gereklidir. Diyetinize çeşitli meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar, yağsız proteinler ve sağlıklı yağlar ekleyin. Bağışıklık sisteminizi zayıflatabilecekleri için şekerli ve işlenmiş gıdalardan kaçının.

*Stresi yönetin. Stres bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir ve sizi gribe karşı daha duyarlı hale getirebilir.” İfadelerine yer verildi. 


Haber Kaynak : haber merkezi


“HAMİLELİKTE KAFEİNDEN KAÇININ”

OSTEOPOROZ HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

DOÇ. DR. İBRAHİM HALİL ÖZDEMİR KALP SAĞLIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

KUT “SİGARA VE ALKOLDEN UZAK DURALIM”

INFLUENZA’DAN KORUNMANIN YOLLARI NELERDİR?

FİZİK TEDAVİ UZMANI KARATAŞ ÖZEL MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

VEREM HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER