KENT KONSEYİ BAŞKANI İSTİFA ETTİ

KENT KONSEYİ BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Akhisar Kent Konseyi Başkan Mustafa Özdemir Muhtarlar Dernek binasında yaptığı basın açıklaması ile istifa ettiğini duyurdu.

İstifasına dair açıklama yapan Başkan Özdemir; “Bildiğiniz üzere 2019 yerel seçimlerinde Gökçeahmet Muhtarı olarak seçildim. Bunun ardından Akhisar Kent Konseyi Başkanı Hüsnü Kahraman’ın istifasıyla bir seçim yapılması hâsıl oldu. Ve bu seçime aday olduk. Akhisar Kent Konseyi Başkanı olarak seçildik. Kent Konseyi belediyemizin işlerini kolaylaştırmak üzere destek olmak amacıyla Akhisar’ın önde gelenleri ile oluşturulan siyasi olmayan kente yeni bir yönetim daha oluşturmaktır. Seçimlerin ardından Genel Sekreterimiz Umut Ak mevcut sekreterdi istifa etti. İstifasının ardından 2019’da yürütme kurulu üyemiz Mustafa İnceboz belediyeden genel sekreter talep ediyor.  üç isim talep ettik ve sonucunda belediyemiz tarafından bir isim önerildi. Bu da kent konseyinin tüzüğüne aykırı olduğu için bizler yürütme kurulu kararı ile birlikte tekrar üç isim belirlenmesini istedik. Bunu birkaç defa şahsım olarak onlara sundum ama yazı işleri talebimizi dikkate almadı dediler ki ‘Bizzat ellerinizle teslim edeceksiniz.’ Biz de dedik ki ‘Biz sayı istiyoruz.’ Sonucunda yazı işleri müdürü dilekçemizi aldı ve ilgili makama aktardı. Bugün iki yıl süre geçti ardından seçim 2019’da seçim yapıldı.
“Seçim Olabilmesi Adına Burada Bu Açıklamayı Yapıyoruz”
Eğer biz kent konseyi başkanı olarak ve yürütme kurulu olarak seçim yapmak istedik ama genel sekreterimiz olmadığından seçimimizi yapamadık. Şahsım olarak istifa edersem tekrar seçim yapılmak zorunluluğu vardır. Eğer biz istifa etmezsek 25 Eylül’den sonra kent konseyi kapanıyor. Seçim olabilmesi adına burada bu açıklamayı yapıyoruz.
Açıklamayı Muhtarlar Derneğinde yapıyorum. Bununda sebebi biz başa geldiğimizde ofis talebinde bulunduk. Sayın Dutlulu bize Uğur Mumcu Kültür Salonunda üç oda vereceğini söyledi. Ancak bize bu konuda açıklama yapılmadı.
Biz tüm engellemelere rağmen güzel çalışmalar yaptık yapmaya devam ettik. Demokratik bir seçim yapılabilmesi için istifa ediyorum. Seçimin yapılabilmesi için istifa etmek zorunda kalıyoruz. Son güne kadar bekledik bu açıklamayı yaparak sorumluluğu üstümüze aldık. Akhisar belediye Başkanı ve yönetimi seçilmiş yönetimdir ben de seçilmiş başkanım. Belediye Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bundan sonra belediyemiz seçimi yapmak zorundadır benim istifam bunun için yeterlidir. Hiç bir dayatmayı kabul etmedik etmeyeceğiz.” Dedi.


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


EKONOMİST İSLAM MEMİŞ AKHİSARLILARLA BULUŞACAK

BELEDİYE BAŞKANI DUTLULU GAZETEMİZE KONUŞTU

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

YENİ DÖNEMİN İLK MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İLÇE PROTOKOLÜ BAYRAMLAŞTI

AKHİSAR’DA YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ATSO’DAN BAYRAM MESAJI