KULÜPLER BİRLİĞİ DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA

KULÜPLER BİRLİĞİ DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA

1. Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği tarafından Covıd-19 salgını ve karşılaşmalar öncesi futbolculara, teknik ekibe ve personele uygulanan PCR testleri üzerine basın açıklaması gerçekleştirildi.

1. Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği tarafından Covıd-19 salgını ve karşılaşmalar öncesi futbolculara, teknik ekibe ve personele uygulanan PCR testleri üzerine basın açıklaması gerçekleştirildi. Akhisarspor sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama kamuoyuyla paylaşıldı. 9 Eylül Çarşamba günü yapılan açıklamada, kulüplerin salgın döneminde yeteri kadar zor durumlar yaşadığı dile getirilerek gelecek sezonda PCR test maliyetlerinin de kulüplere bırakılmaması ve 2019-2020 sezonunda uygulanan yöntemin devam etmesi üzerine ifadeler yer aldı. 1. Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği tarafından yapılan ve Akhisarspor tarafından paylaşılan açıklamada ?1. Lig Futbol Kulüpleri Derneği olarak, 2019-2020 sezonunda PCR testlerin Sağlık Bakanlığı İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından futbolculara, teknik heyete ve diğer kulüp çalışanlarına ücretsiz olarak yapılmasını sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu´na şükranlarımızı bir kez daha sunuyoruz.2020-2021 sezonu8n başlamasına az bir süre kala PCR testlerinin bu sezon ile birlikte kulüplerin sorumluluğunda olacağı haberleri almamıza rağmen 2019-2020 sezonunda yapılan uygulamanın devam edeceğini düşünmekteydik. Bilindiği üzere 2020-2021 sezonun Süper Lig ve 1. Lig için 11 Eylül , 2. Lig ve 3. Lig 19 Eylül´de başlayacağı ilan edilmişti. Maçlardan iki gün önce maçta yer alacak ve akredite edilecek futbolcu, teknik heyet, personelin PCR testi yapması zorunlu olduğundan dolayı kulüplerimiz tıpkı geçtiğimiz sezonda olduğu gibi Sağlık Bakanlığı İlçe Sağlık Müdürlükleri´ne başvurmuş ve aldıkları testlerin bu sezon kesinlikle PCR testi yapılmayacağına yönelik cevap karşısında şok olmuşlardır.
Covıd-19 pandemi sürecinden önce de birçok zorluklar yaşayan, finansal anlamda büyük sıkıntıları olan kulüplerin bu salgın döneminde yaşadığı problemler daha da derinleştiği bir ortamda bütün maçlardan 2 gün önce yapılması zorunluluğu olan PCR testlerinin oluşturacağı maliyetin altından kulüplerin kalkması mümkün gözükmemektedir. Özellikle iç saha karşılaşmalarında futbolcu teknik heyet ve kulüp personeli dışında, özel güvenlik, resmi güvenlik, statta görev alacak personel gibi kişilerin test yapılması zorunluluğu düşünüldüğünde her maç için 300-500 kişiye test yapılması sonucu ortaya çıkmaktadır. Yine deplasmana giden 70-80 kişilik kafile de düşünüldüğünde büyük maliyetler söz konusudur. Özellikle alt liglerde yer alan ve pandemi dönemi nedeniyle büyük finansal sıkıntılar yaşayan kulüplerimizin 34 haftalık lig sürecinde yaklaşık bir hesaplamayla 3 milyon TL´nin üstünde bir test maliyetiyle karşılaşması büyük sıkıntılara yol açacağı bir gerçektir.
Bu sıkıntıların yaşanmaması ve pandemi sürecinde ülkemizin bütün dünyaya örnek olan dayanışma sürecinin sürmesi adına 1. Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği olarak, 2019-2020 sezonunda olan uygulamanın devam 2020-2021 sezonunda da etmesini ve PCR testlerinin geçtiğimiz sezon olduğu gibi kulüplerimize ücretsiz olarak sağlanmasını talep etmekteyiz. Bu talebimizin, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca tarafından uygun görüleceğine inanmaktayız. Saygılarımızla.

  1. Lig Lig Futbol Kulüpleri Birliği? ifadeleri yer aldı.

Haber Kaynak : Rüstem Savaş


BAŞKAN DUTLULU ODA BAŞKANLARINI AĞIRLADI

MANİSA’DA SEFO COŞKUSU

YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI