KUPADA KİM ŞANSLI?

KUPADA KİM ŞANSLI?

Akhisarspor taraftarları yeşil siyahların bir sürpriz başarıya daha imza atabileceğine inanıyor.

5 Ağustos Pazar günü Konya´da  süper kupa için süper lig şampiyonu Galatasaray ile karşılaşacak olan  Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Akhisarspor  taraftarları  yeşil siyahların bir sürpriz başarıya daha imza atabileceğine inanıyor.

?Ligde birbirini yenemeyecek takım yok? diyen akigolar neden olmasın demekten de kendilerini alamıyor. Türkiye kupasında yarı finalde elediği Galatasaray ile bu defa süper kupada karşı karşıya gelen Akhisarspor  taraftarı  Galatasaray karşısında  takımlarına güveniyor.

İKİ GALİBİYET?

Akhisarspor süper lige çıktığı 2012-2013 sezonundan itibaren ligde ve kupada Galatasaray ile toplam 18 defa karşı karşıya geldi. Bu maçlarda  16 kez sarı kırmızılı ekip sevinirken, 2 kez yeşil siyahlı ekip galip geldi. İki karşılaşmada beraberlikle sonuçlandı. Akhisarspor ilk galibiyetini 6 ekim 2013 de alırken, 4 yıl 6 ay boyunca Galatasaray´a karşı galip gelemedi. 18 Nisan 2018 de oynanan Türkiye kupası yarı final rövanş maçında Akhisarspor 2-0 la Galatasaray´ı kupadan eleyerek tarihinde ilk kez Türkiye kupası finaline adını yazdırdı.

HER MAÇTA GOL SESİ ÇIKTI..

Akhisarspor ile Galatasaray arasında bu güne kadar hiçbir maç golsüz tamamlanmadı. İki takım arasında oynanan karşılaşmalarda meşin yuvarlak toplam 63 kez filelerle buluştu. 63 golün 44´ü Galatasaray hanesine yazılırken Yeşil siyahlı ekip 19 gol kaydetti. Tüm karşılaşmalar dikkate alındığında gol ortalaması 3.5 oldu. En gollü maç , toplam 7 golün atıldığı Spor Toto Süperlig 2013-2014 sezonunda  TT ARENA´da  8 mart 2014 te Galatasaray´ın  6-1 lik galibiyetiyle sonuçlanan maç oldu. En fazla alınan sonuç 2-1. Sekiz karşılaşma Galatasaray ın 2-1 galibiyetiyle sonuçlandı.

İstatistiklere göre süper kupa Galatasaray müzesine  daha yakın? Ancak sıra dışı performansı ve kupalardaki başarısı dikkate alınırsa Akhisarspor´un da süper kupayı kazanma olasılığı azımsanmayacak seviyede.  Konya´daki maça ilginin, her iki takım taraftarı ve özellikle Konya´daki atmosfer dikkate alındığında oldukça yoğun olması bekleniyor. Akhisarspor´da geçtiğimiz hafta satışa çıkan ve geçen yıla göre önemli ölçüde fiyatları artırılan kombinelerin tükenmesi taraftarın takıma desteğinin artarak devam ettiği yönünde.

SÜPER KUPA FİNAL BİLETLERİ SATIŞTA?

Konya Büyükşehir Belediye Stadı´nda 5 Ağustos Pazar günü saat 20.45´te başlayacak maçın biletlerinin satışına Türk Telekom Stadı, Spor Toto Akhisar Stadı ve Konya Büyükşehir Belediye Stadı gişeleri ile "www.passo.com.tr" internet sitesi üzerinden başlandı.

Konya Büyükşehir Belediye Stadı´nda Galatasaray taraftarı batı ve kuzey, Akhisarspor ise doğu ve güney tribünlerinde yer alacak.

Karşılaşmanın bilet fiyatları kale arkaları (kuzey ve güney) için 40 lira, maraton tribünü (doğu ve batı) için 80 lira olarak belirlenmişti.  *Süleyman Kollu


Haber Kaynak : Süleyman KOLLU


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM