MANİSA OSB’DE İSTİHDAM EDİLECEK

MANİSA OSB’DE İSTİHDAM EDİLECEK

Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen istihdam projesiyle de kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni bir dönemin başlaması hedefleniyor.

Manisa’da şiddet gören ve bu nedenle kadın konuk evine yerleşmek durumunda kalan kadınlar Manisa Valiliği öncülüğünde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) yönetimi arasında imzalanan protokolle istihdam edilecek. Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen istihdam projesiyle de kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni bir dönemin başlaması hedefleniyor.

Manisa’da şiddet gören ve bu nedenle de kadın konuk evlerine yerleşmek durumunda kalan kadınlara yönelik Türkiye’de bir ilke imza atıldı. Kadının, çalışma hayatında daha etkin bir şekilde rol alması ve kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni bir yol haritası oluşturulması amacıyla Türkiye’de ilk defa Manisa Valiliği öncülüğünde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Manisa OSB arasında ‘İstihdam Protokolü’ imzalandı.

Protokol kapsamında fiziksel, duygusal, cinsel veya ekonomik olarak istismara uğrayan kadınların şiddetten korunması, psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümlenmesi amacıyla kadın konuk evinde kalan kadınların, Manisa OSB yapılanmasında yer alan firmalarda 3 yıl süresince istihdam edilmeleri amaçlanıyor.

Manisa Valiliğinde düzenlenen protokol töreninde bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç, “Öncelikle Türkiye’de ilk defa yapılan bir protokol. Zaten Manisa sanayi şehri olarak en büyük illerden birisi. Sanayi şehri olan bir ilde böyle bir protokolün imzalanması da hayırlı olacaktır. Bu protokolle uygun görülen kadınlarımıza, Manisa OSB firmalarında işe alımlarda öncelik sağlanacak” dedi.

Fabrikalarda istihdam edilecek kadınların işbaşı eğitim programlarına dahil olacaklarını açıklayan İŞKUR İl Müdürü Eşref Aslan, “Manisa OSB’de yerleştirilecek olan kadınlarımızın özellikle işbaşı eğitim ve mesleki eğitim kursları programları boyunca hem cep harçları karşılanacak hem de genel sağlık sigortası primleri tarafımızca ödenecektir. Bunun öncesinde de gerekli danışmanlık ve eğitim faaliyetlerimiz özellikle dezavantajlı pozisyonda bulunan kadınlarımıza yönelik sağlanacaktır. İstihdamın kalıcılığının sürdürülebilirliği noktasında da yine İl Müdürlüğümüzce takibi yapılacaktır” dedi.

Dezavantajlı kadınlara yönelik böylesi bir projede yer aldıkları için gurur duyduklarını söyleyen Manisa OSB Müdürü Funda Karaboran, “Kadın konuk evinde kalan kadınlarımızın istihdamının sağlanmasına ilişkin projemiz ile kadınlarımıza destek olacağız. Manisa Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet gösteren fabrikalarımız da bu konuda hevesli ve istekli” dedi.

“Projeye ilk kıvılcımı çakan, kadın konuk evinde kalan bir kadınımız oldu”

Projenin, kadın konuk evinde kalan bir kadının iş talebiyle başladığını belirten Vali Yaşar Karadeniz, “Bu gerçekten çok özel bir proje. Bu projeye ilk kıvılcımı çakan kadın konuk evlerinde barınan bir kadınımızın iş talebi oldu. Daha sonra İŞKUR ve Manisa OSB Müdürlüklerimiz işbirliği içerisinde bu fikri olgunlaştırarak böyle güzel bir projeye dönüştürdüler. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü de projenin yürütümünde yer alarak projeyi sürdürecektir” dedi.

“Kadına yönelik şiddetle mücadelede bir çözüm yöntemi olacak”

Türkiye’de ilk kez uygulanacak projenin, kadına yönelik şiddetle mücadelede de yeni bir çözüm yöntemi olacağını söyleyen Vali Karadeniz, “Türkiye’de ilk kez uygulanan bir proje olması da bu projeyi özel kılan niteliklerden birisi.  Manisa OSB için de güzel bir sosyal sorumluluk projesi olması sebebiyle önemli olduğunu düşünüyorum. Bu projeyle kadın konuk evine sığınan kadınlarımızın istihdamı sağlanarak, hem kendilerinin hem de beraberinde barındığı çocuklarının kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamış olacağız. Başkalarına muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamış olacağız. Bunun da kadına yönelik şiddetle mücadelede bir çözüm yöntemi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kadın konuk evlerinde kalan kadınlarımızın istihdam protokolü imzalandı.


Haber Kaynak : haber merkezi


BAŞKAN DUTLULU ODA BAŞKANLARINI AĞIRLADI

MANİSA’DA SEFO COŞKUSU

YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI