GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KUTLANACAK

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KUTLANACAK

28 Ekim Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gece Peygamber Efendimiz (s.a.v.)´in dünyayı teşrif ettikleri Mevlid Kandili´ni idrak edeceğiz..

28 Ekim Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gece Peygamber Efendimiz (s.a.v.)´in dünyayı teşrif ettikleri Mevlid Kandili´ni idrak edeceğiz..Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl bu geceyi içine alan haftayı Peygamberimize olan sevgi ve bağlılığımızı ifade etmek,onun sünnetini anlamak,anlatmak,gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla  ?Mevlid-i Nebi Haftası?  olarak kutlamaktadır.

Hz. Peygamberin (s.a.v)´in hayatımızın her alanında bizim için örnek olduğunu Ahzab suresinde  Rabbimiz şöyle ifade etmektedir:"Gerçekten sizin için, Allah´a ve Ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah´ı çok zikredenler için Allah´ın Rasülü´nde çok güzel bir örnek vardır."Dolayısıyla Hz. Peygamber´i örnek almak, bir müslüman için dini bir görevdir.

İşte bu örnekliği gerçekleştirmek için Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene farklı bir tema ile kutlanan ?Mevlid-i Nebi Haftası?ın bu seneki temasını ?Peygamberimiz ve Çocuk? olarak belirlemiştir.

Bu vesileyle Peygamberimizin çocuklarla iletişimi,çocukları eğitme yöntemi,onlara karşı davranışları,çocuklarla ilgili tavsiye ve örnekliği olmak üzere O´nu anlamak ve anlatmak için çeşitli programlar, etkinlikler yapılacaktır.Her ne kadar Covid-19 pandemisi sebebiyle bu programlarımızın bir kısmı  online olarak yapılacak olmasından dolayı,bir araya gelemeyecek olsak da gönüllerimiz bu online programlarlada beraber olacaktır.

Çocuklarımız, Yüce Rabbimizin bizlere emaneti ve nimetidir. Çocuklarımız bizim istikbalimizdir.Peygamber Efendimizin diliyle de,kişinin amel defterini açık tutacak iyilik kaynağımızdır.Onları iyi bir insan, örnek bir müslüman olarak yetiştirmek, helal ile besleyip hakikati öğretmek bizim en önemli  sorumluluğumuzdur.Allah ve Peygamber sevgisini aşılamak, körpe zihinlerini faydalı ilim ve güzel ahlakla geliştirmek bizim öncelikli görevimizdir. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir hadisinde şöyle buyurmaktadır: ?Hiçbir baba, çocuğuna güzel ahlaktandaha kıymetli bir miras bırakmamıştır.?

Kur´an-ı Kerim´in ifadesiyle çocuklarımız, gözümüzün aydınlığıdır, gözümüzün nurudur.Göz, nurunu yitirdiği zaman, önünü göremez, istikbalini kaybeder.Aile ve toplumun istikbali de çocuklardır. Çocuk ihmal edilirse,aile ve toplum,geleceğini göremez.

Çocuklarımızın maddi ihtiyaçlarını olduğu kadar manevi ihtiyaçlarını da karşılamakla mükellefiz. Çocuklarımıza Rabbimizi ve Peygamberimizi tanıtmak, ibadet alışkanlığı kazandırmak, güzel ahlak aşılamak bizim en önemli sorumluluğumuzdur. Onların zihinlerini ilimle, hikmetle, edeple donatalım.Her türlü sapkın düşüncelerden, ahlaka aykırı davranışlardan, hurafelerden onları uzak tutalım. Unutmayalım ki, Allah´ın Kitabı´nı rehber edinen, Allah´ın Resûlü´nü örnek alan, vatanına ve milletine vefa ile bağlanan güzel bir nesil bırakmak hepimizin vazgeçilmez sorumluluğudur.

Nitekim Kur´an-ı Kerim´de ´´Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun...´´ buyrularak sorumluluğumuz hatırlatılmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Akhisar´lı vatandaşlarımızın olmak üzere  milletimizin ve tüm İslâm âleminin Mevlid Kandili´ni; Peygamberimiz (s.a.s.) ve Çocuk konusunu gündeme getireceğimiz, bolca hatırlayacağımız,hatırlatacağımız, üzerinde düşüneceğimiz Mevlid-i Nebi  Haftasını kutluyorum.


Haber Kaynak : haber merkezi


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU