PAMUK TOPLAMA ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

PAMUK TOPLAMA ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Akhisar Ziraat odası Akhisarın Beyaz gelini olarak bilinen Pamuk´un 2019 yılı tarladan el veya makina ile toplama fiyatlarını belirledi.

Akhisar Ziraat odası  Akhisarın Beyaz gelini olarak bilinen Pamuk´un 2019 yılı tarladan el  veya makina ile  toplama fiyatlarını belirledi. Akhisar Ziraat Odası Başkanlığında 4 Eylül günü yapılan toplantıda Akhisarda üretimi yapılan pamuk için 2019 yılı makinalı ve elle toplama ücretlerinin tespiti amacıyla toplantı düzenlendi. Ziraat Odası Meclis Toplantısı öncesi toplama ücretleri hakkında pamuk üreticileri ve pamuk toplama makinesi sahipleri ile bir ön toplantı yapılarak üretici ve makine sahiplerinin görüşü alındı. Daha sonra gerçekleştirilen Akhisar Ziraat Odası Meclis Toplantısı ile ilçemiz merkezi ve mahallelerinde 2019 yılına ait pamuk toplama ücretleri belirlendi.
Ziraat Odası başkanı Ahmet Akbuğa ?Akhisar Ziraat Odası olarak 4 Eylül günü yapılan toplantımızda Akhisarda üretimi yapılan pamuk için 2019 yılı makinalı ve elle toplama ücretlerinin belirlemeden önce makina sahiplerini ve üreticiler dinledik. Üreticilerimizi ve Pamuk toplama makinası sahiplerinide dinledikten sonra Akhisar ziraat odası olarak hem üreticiyi hem toplayıcıyı mağdur etmeden ortak noktayı bularak fiyatımızı belirledik. Buna göre aldığımız karar ile 2019 yılı makinalı pamuk toplama ücreti dekar bazında KDV ve nakliye dahil 190,00 TL, Balyalı Pamuk toplama KDV ve nakliye dahil 240,00 TL, Elle 1. ve 2. el pamuk toplama ücreti kg başına 0,65  kuruş işçi ücreti + 0,13 kuruş dayıbaşı =0,78 kuruş, Üçüncü el pamuk toplama ücreti pazarlığa tabidir. Yatılı işçilerde yol masrafı ve diğer giderler dahildir. Pamuk toplamaya gelen işçiler 2.el pamuğu toplamak zorundadır. Elle pamuk toplama işçi ücreti 80,00 TL olarak belirlenmiştir. Belirlenen ücretlerin pamuk üreticimiz ve pamuk toplama makinası sahipleri için hayırlı olmasını diler, bereketli hasatlar temenni ederiz? dedi.

 


Haber Kaynak : erhan çelik


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU